Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:a favoriter i…Bundesliga

Frauen-Bundesliga är slut för säsongen och här kommen mina 11:a favoriter i ligan. Inte nödvändigtvis ligans elva bästa spelare men den 11:a som jag skulle värva om någon ger mig ett lag och obegränsade resurser! Inte helt lätt att välja då det finns många vassa spelare att välja bland.

11afavoriter_tyskland1213Målvakterna tycker jag överlag är de som har imponerat minst under säsongen med några få undantag. En målvakt i stark utveckling är 20-åringen Laura Benkarth (Freiburg) som gjort en fin säsong. Hon har ett antal U-landskamper i ryggen och kan kanske redan till årets EM bli aktuell som reservmålvakt.

Ett spelskickligt mittbackspar i Saki Kumagai (Frankfurt) och Lena Goeßling (Wolfsburg). Goeßling har gjort en Nilla Fischer-resa och stundtals blivit nedflyttad från mittfältet till försvaret och gjort det bra. Brytsäkra japanskan Kumagai gjorde sin sista säsong i Frankfurt. Nästa klubbadress är  fortfarande inte officiell även om det har ryktats om Lyon som eventuellt tappar sin mittback Laura Georges.

Nya zeeländskan Ria Percival (Jena) har gjort en mycket bra säsong i USV Jena som hållit till i de nedre regionerna. En spelare som jag innan den här säsongen inte har tagit så stor notis av men som har tagit stort ansvar för laget och visat klass både defensivt och offensivt i år. Till vänster Verena Faißt (Wolfsburg), offensivt lagd ytterback som inte sällan spelar yttermittfältare i landslaget. Inte alltid klockren i defensiven men ställer till mycket problem för motståndarna i offensiven.

På det centrala mittfältet finns Nadine Keßler (Wolfsburg) som jag skulle utse till årets spelare i Tyskland. Fantastisk passningsspelare som är en mästare att hitta sina medspelare i offensiven. Bredvid sig har hon supertalangen Melanie Leupolz (Freiburg). Utmärkt som anfallare, men jag tycker hon imponerar än mer som bollvinnare och spelfördelare på det centrala mittfältet. Strax framför sig har de en annan supertalang, Dszenifer Maroszán (Frankfurt). Har fått flytta runt lite på planen i år. Jag tycker hon gör sig klart bäst i en mycket offensiv mittfältsroll där hon kan utnyttja sin spelgenialtitet till max.

Ytterligare en kandidat till årets spelare i ligan borde Zsanett Jakabfi (Wolfsburg) vara. Missade slutet av säsongen p.g.a. skada men var framt tills dess lysande. En löpstark spelare full av energi, som skapar oerhört mycket lägen både för sig själv och för andra. Isabel Kerschowski (Leverkusen) har haft stor del i att Bayer Leverkusen i år inte har varit farozonen för nedflyttning. Ett snabbt och svårstoppat kraftpaket. På topp årets skyttedrottning Yuki Ogimi (Potsdam) som stundtals visat bländande spel under säsongen och på egen hand avgjort många matcher. Otroligt smart spelare med passningar och avslut i toppklass. Precis som för landsmaninnan Kumagai väntar nu ett klubbyte för Ogimi.