Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omg. 20

Slutspurten i Damallsvenskan fortsätter imorgon men här kommer en kort summering med 11:a spelare som levererade i omgång 20.

11an20Jennifer Falk (Mallbackens IF Sunne) höll med en ny fin insats nere siffrorna i förlusten mot Eskilstuna United. Imorgon måste Falk vara på tårna igen i ödematchen hemma mot Hammarby. Sofie Persson (Eskilstuna United) fortsätter att vara en otroligt nyttig och hårt arbetande tvåvägsspelare och gör en ny bra match.

Flera mittbackar imponerade i denna omgång. Ifeoma Dieke (Vittsjö GIK) stod i vägen för Hammarbys förhoppningar att ta tre poäng  Glódís Perla Viggósdóttir (Eskilstuna United) var som vanligt bra i defensiven men var även inblandad i lagets båda mål. Jag har varit kritisk till Amanda Ilestedts (FC Rosengård) passningsspel de senaste åren men den här gången satt det och visade stor pondus i sitt försvarsspel i övrigt.

Natasa Andonovas (FC Rosengård) magiska vänsterfot fixade med två mål tre nya poäng till regerande mästarna. Ogonna Chukwudis (KIF Örebro) vänsterfot är också bra och hon såg till att det blev en spännande match mot Piteå med sina två mål. Två mål också av Pernille Harder (Linköpings FC) när hon såg till att hålla Linköping kvar i guldstriden.

Gaëlle Enganamouit (Eskilstuna United) fortsätter att producera poäng i rasande fart, snyggt mål och snygg assist. Åter också en bra match av anfallskollegan Olivia Schough som hade hamnat i 11:an om hon varit lite effektivare framför mål. Poäng fortsätter också Pauline Hammarlund (Piteå IF) att producera, två nya mål, varav ett riktigt läckert, i denna omgång. Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC) har i år inte varit samma poängmaskin som vi är vana vid men mot AIK blev det två mål och en assist.