Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 10

Släpar fortfarande efter lite med bloggandet! Eftersom det finns matcher i både omgång 11 och 12 som inte spelas förrän i augusti väntar jag med de 11:orna. Men här kommer i alla fall 11:an för omgång 10 som spelades för ganska många dagar sedan nu.

örst en påminnelse om resultaten:

Umeå IK – Kopparbergs/Göteborg FC 0-3
Tyresö FF – Piteå IF 5-1
Jitex BK – KIF Örebro DFF 0-1
Djurgården – AIK FF 2-1
Kristianstads DFF – Vittsjö GIK 3-1
LdB FC Malmö – Linköpings FC 2-1

Trygg och stabil och ny nolla, Göteborgs Kristin Hammarström får målvaktspositionen denna gång. ela lagets försvar en mycket stabil insats i segermatchen mot Kristianstad.

Trots förlusten var Kendall Fletcher en jätte i Vittsjös försvar större delen av matchen. På mittbacksposition får hon sällskap av Islands landslagskapten Katrin Jónsdóttir som visade vägen när Djurgården vann Stockholmsderbyt. Malmös ytterbackar Ali Riley och Lina Nilsson gjorde båda starka insatser liksom för övrigt hela lagets backlinje.

Lisa Eks storform håller i sig, hon var på nytt dominanten på mittfältet när Göteborg avfärdade Umeå. Tyresös Caroline Seger gjorde en av sina bästa matcher för året och stod för ett mål och två assist när Tyresö klart besegrade Piteå.  De två assisten var det Vero Boquete som satte i mål och hon får ta plats som offensiv spets på mittfältet.

Johanna Rasmussen vaknade till liv ordentligt efter några blekare insatser. Kristianstads danska landslagsspelare var inblandad i samtliga mål och gjorde två av dem själv. Ramona Bachmann visar fortsatt superform och hon var åter ett ständigt problem för sina motståndare. Ett mål och en assist blev det denna gång. Slutligen får Anja Mittag en plats i 11:an igen. Hon var kanske inte den mest tongivande spelaren matchen igenom men bara genom den läckra klacken fram till 2-1  förtjänar hon en plats.

Omgångens spelare: Johanna Rasmussen