Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 2

Efter en utspridd andra omgång av Damallsvenskan kommer nu omgångens 11:a där vi hyllar de spelare som vi tycker varit viktigast för sina lag eller spelare som på något annat sätt utmärkt sig.

De båda två-målsskyttarna Anja Mittag och Jenny Hjolman. Anja Mittag låg bakom mycket i Ldbs anfallsspel i segermatchen (5-2) mot Kristianstad och visade att hon är en världsspelare. Jenny Hjolman visade att hon är en vass målskytt även på högre nivå än Norrettan där hon spelade förra året. Fridolina Rolfö ledde sitt Jitex till seger (2-0) över Djurgården efter ett mål och en assist.

Solklara på innerfältet denna gång blev Linköpings Mariann Gajhede Knudsen och Nilla Fischer som båda var lysande i segermatchen (1-0) mot Tyresö. De raderade fullkomligt ut Tyresös namnkunniga offensiv. Världsklass! Till höger på mittfältet hittar vi Vittsjös Nya Zeeländska Kirsty Yallop som hade stor del i Vittsjös seger över AIK med sina vassa hörnor. Fjärde platsen på mittfältet går till Lisa Ek som än en gång tillhörde de bästa i Göteborgs seger (3-1) över Piteå, hon gjorde också tidigt 1-0 i matchen.

I tremannaförsvaret hittar vi Charlotte Rohlin som även hon var lysande när Linköping besegrade Tyresö. Amerikanskan Kendall Fletcher kommer vara en oerhört viktig ledare i Vittsjö-försvaret i år och hon var mycket bra mot AIK och kom även med i målprotokollet. Med i målprotokollet kom också Malmös Amanda Ilestedt för andra matchen i rad. Unga Ilestedt går från klarhet till klarhet och är nu alltså också ett  offensivt hot. I mål hittar vi Linköpings Sofia Lundgren som gjorde allt rätt och var trygg och stabil mot Tyresö. OS-formen är redan här!

Till omgångens spelare utser vi Mariann Gajhede Knudsen.