11:an, omgång 3


Så var äntligen en mycket utspridd tredje omgång färdigspelad. En uppdatering av resultaten kan vara på sin plats.

AIK – KIF Örebro 0-2
KristianstadsDFF – Jitex BK 1-3
Piteå IF – Djurgården 3-1
Umeå IK – Linköpings FC 1-1
Tyresö FF – LdB FC Malmö 2-0
Kopparbergs/Göteborg FC – Vittsjö GIK 1-2

Denna gång var mittförsvaret svårast att ta ut eftersom vi tycker många på just den positionen imponerat. Valet föll tillslut på Tyresös  Linda Sembrant och Malmös Malin Levenstad som båda var lysande i toppmötet. Linda Sembrant (med god hjälp av övriga i Tyresö-försvaret) såg till att Malmö fick väldigt få klara målchanser i matchen. Hon imponerade också i passningsspelet med några riktigt fina långa uppspel. Malin Levenstad fortsätter sin fina vårsäsong och var Malmös bästa spelare i förlustmatchen.  Flera andra mittbackar som Emma Berglund, Charlotte Rohlin, Ifeoma Dieke och Kendall Fletcher var också mycket nära 11:an denna vecka.

På högerbacksplats sätter vi Jitexspelaren Amelie Rybäck som långa stunder stängde sin kant i segermatchen mot Kristianstad. Påpassliga ytterbackar i offensivt straffområde är något vi gillar och därför får isländskan Hallbera Gisladóttir platsen till vänster i försvaret. Hon satte kvitteringen till 1-1 med ett snyggt vänsterskott.

I målet placerar vi Umeås Caroline Jönsson som gjorde några riktigt fina rädningar i den oavgjorda matchen mot Linköping. En annan Umeåspelare  som var oerhört viktigt i matchen är nigerianskan Rita Chikwelu. Hon dominerade både defensivt och offensivt på mittfältet och slog inlägget till målet. Mål gjorde Tyresös Elaine med ett riktigt kanonskott. Hon gjorde en riktigt bra match och vann mycket boll. Hon spelade till höger på mittfältet men en roll cenralt passar henne nog ändå allra bäst. I en offensiv mittfältsroll sätter vi Vittsjös amerikanska Danesha Adams som liksom många andra i laget var lysande i segermatchen mot Göteborg. Adams gjorde det viktiga 0-1-målet.

Jennifer Nobis behövde bara 45 minuter för att avgöra Piteås match mot Djurgården. Två mål och en assist och sedan utbytt p.g.a. lite skadekänningar. Ingen fara för nästa match för amerikanskan som visar storform. I form är också Annica Sjölund som även hon blev tvåmålsskytt när hennes Jitex besegrade Kristianstad.Den tredje spelaren i anfallet Sofe Andersson är i fortsatt målform. Mot sin gamla klubb Göteborg kom säsongens tredje mål. Hon har gått från ratad yttermittfältare i Göteborg till succéforward i Vittsjö. Hon har fått förtroendet och med det kom självförtroendet tillbaka för den tidigare U23-landslagsspelaren.

Till omgångens bästa spelare utser vi Linda Sembrant som visade OS-klass, hoppas det håller i sig.