11:an, omgång 4


Det var många offensiva spelare som imponerade och leverade i den ganska målrika fjärde omgången så det blir åter en offensiv 11:a.

411aEnda målvakten som lyckades hålla nollan var Mallbackens Katie Fraine (Mallbacken) som belönas med målvaktsposten i 11:an trots att hon hade en hyfsat lugn dag på jobbet. I backlinjen ges plats åt tre försvarare som alla är duktiga både som innerback och ytterback. Finska Maija Saari (Mallbacken) är lugn och trygg och håller i hop lagets försvar. Magdalena Ericsson (Linköpings FC) blandar och ger lite men har kommit in på ett riktigt bra sätt i Linköping. Satte den viktiga kvitteringen i premiären på nya arenan. Alexandra Nilsson (Umeå IK) har inlett säsongen fint och var en av många bra Umeåspelare i förlustmatchen mot Malmö. Gjorde lagets mål.

Anita Asante (Kopparbergs/Göteborg FC) var planens gigant i toppmötet mot Tyresö. Som alltid en stark arbetsinsats och denna gång även målskytt. Känns som seriens formstarkaste mittfältare just nu. Skotska Hayley Lauder (Mallbacken) stod för ett mål och en assist precis som finskan Leena Puranen (Jitex).

Margrét Lára Viðarsdóttir (Kristianstad) kom in och satte två mål mot Vittsjö. Viktigt för klubben att få igång sin storskytt igen. Två mål satte också matchens lirare, Josefine Öqvist, som också stod för en assist. Underbart att se henne på allvar utmana om en startplats i landslaget igen.

Jodie Taylor (Kopparbergs/Göteborg FC) gjorde på nytt en stark insats och blev också målskytt. Hetast i mästarlaget var Christen Press (Tyresö FF) som kanske borde ha avgjort matchen men som fick nöja sig med ett mål och en poäng.

Några andra spelare som gjorde det bra i den fjärde omgången: Manon Melis satte en vacker frispark för Malmö. Ännu viktigare var Yoreli Rincóns segermål. Mimmi Löfwenius stod för ett mål och en assist för Jitex. Emma Wilhelmsson visade vägen för Jitex med matchens första mål. Göteborgs ytterbackar Camille Levin och Marlene Sjöberg stod också för fina insatser och Mallbackens Malin Ahlberg satte viktiga 1-0 med ett rejält skott. Bara lite fler mål saknas för Umeås Jenny Hjolman som imponerar spelmässigt och kanske snart får chansen i landslaget.