11:an, omgång 4


Dags för den damallsvenska 11:an för omgång 4 med de som presterat bäst och/eller haft avgörande betydelse eller på annat sätt utmärkt sig.

11a4I konkurrens med främst Cecilie Breil Kramer (Vittsjö) så tar Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC) plats i 11:an efter stabilt spel och en nolla mot Hammarby.

Elin Magnusson (KIF Örebro) tar vänsterbacksplatsen i hård konkurrens efter stabilt defensivt spel och ett mycket viktigt mål. Årets komet Nathalie Björn (AIK), Alexandra Benediktsson (Vittsjö), Elin Karlsson (Kristianstad) och Ali Riley (FC Rosengård) gör också stark omgång som vänsterbackar.

Eilish McSorley (Mallbacken) har växt in i Damallsvenskan och gör trots förlusten en stark match med mycket säkert spel mot Örebro. Hon får bilda mittbackspar med landslagskollegan, rutinerade Ifeoma Dieke (Vittsjö GIK) som fortsätter att se mycket stark ut och visa mycket pondus. Mycket stabilt också av Eskilstunas Louise Quinn och Glódís Perla Viggósdóttir.

Högerbacksplatsen går till Jessica Samuelsson (Linköpings FC) för stabil defensiv, mycket energi och ett viktigt ledningsmål. Umeås Hanna Glas och Göteborgs Marlene Sjöberg gör också starka insatser på högerbacksplats.

Kirsty Yallop (Vittsjö GIK) var åter segerregissör för Vittsjö även om det till stora delar var en lagseger. Petra Larsson (Eskilstuna United) fortsätter att leverera i sin damallsvenska comeback och står för en ny vass insats och läckert mål. Bra matcher också av Sara Björk Gunnarsdóttir (FC Rosengård), Mariann Gajhede (Linköping) och Malin Diaz (Eskilstuna United).

Denna omgångs offensiv är sannerligen sylvass. Många offensiva spelare visade framfötterna och det var klart tuffare konkurrens om platserna den här omgången . På topp får, i konkurrens med främst Mimmi Larsson (Mallbacken), för första gången i år Anja Mittag (FC Rosengård) ta plats efter bl.a. två mål och två assist.

Omgångens MVP: Lieke Martens (Kopparbergs/Göteborg FC). Var i en klass för sig i mötet med Hammarby och skapade enorma bekymmer fölr motståndaroffensiven och har stor del i segern. Mål och assist.

Pernille Harder (Linköping) börjar visa form och var inblandad i det mesta i Linköpings anfallspel. Dubbla mål och en assist. För omgångens delikatess stod Ramona Bachmann (FC Rosengård) med den läckra ssisten till Sara Björk Gunnarsdóttirs mål.