Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 4

Förra veckan var det mittbackarna som imponerade, den här veckan var det anfallarna som glänste. Inte helt lätt att att välja ut de bästa denna gång.

Anja Mittag är självklart given efter fyra mål och inblandning i ett par av de övriga när Malmö körde över Umeå IK med 7-1. Hon har verkligen med råge ersatt Manon Melis som stor målgörare i laget. Två viktiga mål denna omgång gjorde också Madelaine Edlund. Edlund har spelat lysande såhär långt på säsongen men inte fått göra några mål. Därför extra viktigt att hon tillslut fick sätta ett par bollar så hon inte börjar tvivla.

Christen Press var tillbaka i Kopparbergs/Göteborg efter landslagsuppdrag och gjorde två mål och en assist när laget körde över KIF Örebro med 6-0. På mittfältet fortsätter Lisa Ek att imponera. Hon var bäst på plan och hon spelar just nu bra både centralt och på kanten. Hon gjorde dessutom två av målen och det blir snart svårt att hålla henne utanför landslaget. Kanske får hon chansen i landskampen mot Skottland i slutet av månaden nu när Caroline Seger är skadad.

Två offensiva spelare får också plats på mittfältet.  Marta och Therese Sjögran ligger bakom mycket i anfallsväg i sina respektive lag. Båda kom dessutom med i målprotokollet i sina matcher. I backlinjen var det ingen som stack ut så himla mycket mer än någon annan denna vecka men vi väljer fyra spelare som gjorde stabila insatser: Line Røddik Hansen, Stina Segerström, Linda Sembrant och Marlene Sjöberg.

I mål denna vecka placerar vi AIKs Susanne Nilsson som höll nollan när laget nådde oavgjort mot Linköping. Hon stod för ett några riktigt fina räddningar som gav laget årets första poäng.

Kosovare Asllani, Sofie Andersson och Katrine Veje var svårat att hålla utanför 11:an denna gång.

Omgångens bästa spelare: Anja Mittag