Piteå IF – LdB FC Malmö 0-2
Vittsjö GIK – Linköpings FC 3-0
Umeå IK – Tyresö FF 1-5
Kopparbergs/Göteborg FC – Jitex BK 3-3

Offensiv prägel på omgångens 11:a. Det blev lite svårt att få in de bästa spelarna på sina klubblagspositioner denna gång i offensiven då främst många vänsterspelare och vänsterfötter imponerade. Malmös danska  Katrine Veje var riktigt bra både defensivt och offensivt mot Piteå. Ytterligare två vänsteryttrar som var riktigt bra denna omgång var Umeås Ogonna Chukwudi och Tyresös Marta. De ägde  varsin halvlek när lagen möttes. För att få med alla tre i laget sätter vi Chukwudi på topp och Marta på offensivt centralt mittfält.centralt.

I anfallet får också Sofia Skog plats. Det något underskattade Jitex-forwarden gör ett  oerhört stort jobb för Jitex anfall. Förarbetet till 3-0-ledningen mot Kopparbergs/Göteborg var läckert. Läckert och viktigt var också Kosovare Asllanis avgörande 3-2 mål som gav Kristianstad segern mot AIK. Marie Hammarström ledde KIF Örebro till en stabil seger mot Djurgården och tog fram sin vänsterslägga som gav 3-0.

I försvaret hittar vi Tyresös Linda Sembrant för tredje veckan i rad. Hon imponerade åter med resoluta brytningar och bra passningsspel och  känns mer och mer som ett givet förstaval bredvid Rohlin i landslaget. Skottlands Ifeoma Dieke gjorde åter en mycket bra insats när Vittsjö nollade Linköping. Finska Tuija Hyyrynen i Umeå får högerbacksplatsen främst för en mycket fin första halvlek. I andra halvlek stod hon också för den vassa frisparken som ledde till Umeås reducering.

Till vänster i försvaret placerar vi än en gång Line Røddik Hansen som stod för två mål för sitt Tyresö. Ytterbackar i offensivt målområde skapar alltid bekymmer för motståndarna och denna gång ledde det till viktiga 1-0 målet. Betydligt vackrare var dock lobbskottet som betydde 5-0. I mål denna gång sätter vi Vittsjös holländska målvakt Loes Geurts. Efter stundtals tveksamma ingripanden i inledningsmatcherna har hon växt in i laget och är väldigt viktig som stabil sista utpost och  libero.

Vittsjöspelarna Sofie Andersson, Danesha Adams och Kendall Fletcher, Jitex Annica Sjölund och Malmös Malin Levenstad var också nära 11:an denna gång.

Omgångens spelare: Det var jämnt denna gång men väljer ändå Sofia Skog till omgångens bästa spelare. Hon var ett ständigt hot mot Göteborgsförsvaret. Hon blev utbytt i slutet och slapp vara med om Jitex ras.