Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 6

611aI en omgång med flera bra målvaktsinsatser känns ändå Katie Fraine (Mallbacken) som det självklara valet i mål efter flera avgörande räddningar mot Tyresö.

Kathleen Radtke (Malmö) visade upp sina känsliga vänsterfot två gånger om till två assist mot Kristianstad. Maija Saari (Mallbacken) stod på nytt för en stark insats i försvaret och hade stor del i segern mot mästarlaget. Kendall Fletcher (Vittsjö) höll ihop försvaret när laget för första gången sedan 2008 spelade en mållös tävlingsmatch. Marina Pettersson-Engström (KIf Örebro) är en av de spelare som imponerar stort i år. Mittbacken gör nästan allt rätt för tillfället och vore kanske ett intressant alternativ att testa i landslaget igen. Kanske som ytterback där hon kan nyttja sin fina högerfot till inlägg.

Renée Slegers (Linköping) snygga ledningsmål, som gick stolpe in nästan uppe i ribbkrysset, ger henne en plats i 11:an. Holländskan är duktig på att komma till skottlägen och fick äntligen utdelning. Det räckte dock inte till seger då Elin Sandgren (Jitex) gjorde sitt tredje mål för säsongen och räddade en poäng till sitt lag när hon nickade in kvitteringen.

Sara Björk Gunnarsdóttir gjorde två mål och hade bud på fler i storsegern i derbyt mot Kristianstad.  Väldigt bra på att fylla på inne i straffområdet från sin mittfältsposition. Två mål blev det också för Ramona Bachmann och dessutom en assist (minst). Kanske släpper det poängmässigt nu för schweiziskan som har fått dålig utdelning för sitt spel hittills.

Linda Wallin (Mallbacken) var påpassligt framme och snodde åt sig bollen efter kommunikationsmissar i Tyresö-försvaret och satte målet som fixade en poäng och årets hittills största skräll i serien. Omgångens lirare är helt klar Lina Hurtig (Umeå IK) som gjorde tre mål och spelade fram till det fjärde när hennes lag körde över motståndet i Västerbottenderbyt. Nu hade hon visserligen god hjälp av ett mycket svagt Sunnanå-försvar, men helt klart imponerande av 17-åringen.


Fler spelare som utmärkte sig: Umeå IK behövde inte förta sig eller glänsa spelmässigt för att besegra Sunnanå men Emmelie Konradsson och Katrin Jónsdóttir gjorde båda fina insatser i sina comebacker efter korttidsskador. Även Hanna Folkesson stod för en ny stabil insats. Sunnanås Carina Holmberg blandade högt och lågt i matchen. Till ljuspunkterna hörde några fina spelvändnigar och ett par dunderskott som förtjänade ett bättre öde. Slarv och stundtals för långsamt spel drar dock ner betyget. Þóra Helgadóttir (Malmö) och Loes Geurts (Vittsjö) stod liksom de flera andra målvakter för bra insatser i denna pmgång. I Kristianstad fortsätter unga Marija Banušić att imponera även om det inte gav utdelning denna gång. Marta satte ett mål och visade vilja i Tyresö men bränner fortfarande för många chanser. Helén Eke gjorde åter ett avgörande mål för KIf Örebro efter förarbete från alltid hårt arbetande Elin Magnusson.