Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 6

Idag drar omgång 7 igång så i sista stund kommer här 11:an för omgång 6.

17_11_6Emma Holmgren (Hammarby) gör på nytt en mycket stabil insats även om det fanns mer att önska får Kristianstad-spelarnas avslut.

Amanda Ilestedt (Rosengård) gjorde en ny stark insats och det självförtroende jag tycktre såg ut att saknas i de inledande matcherna är definitivt på plats nu.

Robyn Decker (Kvarnsveden) har lyft med kaptensbindeln på armen och var en stark bollvinnare mot Örebro. Nathalie Björn (Eskilstuna) får resprestera Uniteds myckets stabila försvarsspel mot Göteborg där hela backlinjen och mittfältet gör en stark defensiv insats.

Anita Asante (Rosengård) fick flytta upp på mittfältet igen och gick in där och dominerade stort med rejält försvarsspel och bra passningsspel. Stabil insats av Julia Karlernäs (Piteå) som säkrade segern mot Vittjö med mål och assist.

Omgångens lirare blir Tabitha Chawinga (Kvarnsveden) för sina tre mål. Örebros försvar spelade väl visserligen inte jättebra men förstås ändå väldigt starkt gjort och hon skapade ju ytterligare flera brta lägen.

Olivia Schough (Eskilstuna) gör en bra insats mot Göteborg och ett riktigt snyggt mål.  Nästan lika snyggt var Julia Spetsmarks (Örebro) mot Kvarnsveden och hon var en av få i sitt lag som gör en bra insats.

Ytterligare två Rosengårdsspelare får plats i 11:an. Hela lagets offensiv var bra men Lotta Schelin (Rosengård) kändes kanske allra hetast som både framspelare och målskytt,. Utmärkt match också av Sanne Troelsgaard (Rosengård) utmärkt passnings- och närkampsspel.


Omgång 7

Rosengård är omgångens storfavorit när man möter jumbon Örebro.  Lyckas man prestera lika bra fotboll igen? Eskilstuna får också bär ett klart favoritskap mot Kvarnsveden och det blir intressant att se hur man lyckas hantera Chawinga.

I Kristianstad möts två av seriens försvarsstarkaste lag. Piteå är normalt inget starkt bortalag men just i Kristianstad har man ganska bra facit på senare år. Målsnålt lär det blir för det är också två lag där det inte sprudlar om anfallsspelet. Piteå har för övrigt förlängt med tränare Stellan Carlsson över säsongen 2020, se PT.

Skadedrabbade Linköping tvingas till nya rockader i laget när bl.a. Kristine Minde och Jessica Samuelsson saknas men får väl ändå bära ett litet favoritskap mot Göteborg. Skadedrabbat är också LB07 som kan få det tufft mot försvarsstarka Hammarby i nykomlingsmötet.

I Vittsjö är hemmalaget knappa favoriter mot  Djurgården. Det är två lag som inte imponerat så väldigt mycket på mig rent spelmässigt men fått hyfsad poängutdelning.

Anfallaren Johanna Ejdelind har lämnat Lb07, för spel med Eskilsminne i division 1, se Sydsvenskan.

24/5 19:00 Eskilstuna United  – Kvarnsvedens IK
24/5  19:00 Linköpings FC – Kopparbergs/Göteborg FC
25/5  14:00 Vittsjö GIK – Djurgårdens IF
25/5  15:00 Hammarby IF  – LB07
25/5 19:00 FC Rosengård – KIF Örebro
25/5 19:00 Kristianstads DFF – Piteå IF

4var till 11:an, omgång 6

  1. Uffe says:

    Det är väl första gången i år som ingen spelare från Linköpings FC finns med i din speciella startelva, David. Helt logiskt – lagets ”prestation” mot Rosengård förtjänar mest en skonsam tystnad…

  2. Anonym says:

    Ejdelind lämnade Vittsjö för lb 07 inför förra säsongen, som hon nu lämnar för Eskilsminne.