11:an, omgång 6


Två tremålsskyttar tar plats i omgångens anfall. Anja Mittag, satte visserligen officiellt fyra bollar men ett får nog ändå betraktas som självmål. Mittag är sannerligen en målskytt av rang, en spelare som sätter sina lägen och kommer säkert avgöra flera jämna matcher i år. Susanne Moberg gjorde tre mål när Kristianstad tog tredje raka segern. Kristianstad närmar sig toppen av tabellen där man verkligen hör hemma när man spelar som bäst.

På mittfältet hittar vi fyra spelare i fin form. Marta har fortsatt svårt att göra mål men ligger bakom oerhört mycket i Tyresös offensiv. Therese Sjögran gjorde en mycket bra insats mot Vittsjö och är som vanligt med i toppen av assistligan. Kosovare Asllani fortsätter spela riktigt bra fotboll. Snyggt förarbete till Kristianstads 1-0. Bra fotboll fortsätter även Lisa Ek att spela och hon gör ett stort jobb både offensivt och defensivt i Göteborg.

Finska landslagsspelaren och ytterbacken Katri Nokso Koivisto stod för ett mål och en assist för Jitex i den oavgjorda matchen mot Piteå. På andra kanten placerar vi Faith Ikidi som är oerhört viktig för Piteå. Visserligen spelar hon mest som mittback men hon är också utmärkt som ytterback. Kristianstads Mia Carlsson och Djurgårdens Katrin Jónsdóttir tar plats i mittförsvaret. De höll ihop sina försvar utmärkt i respektive lags segermatcher.

Susanne Nilsson i AIKs mål höll ner siffrorna när Tyresö kom på besök och börjar precis som övriga lagdelar ordentligt växa in i Damallsvenskan..

Omgångens spelare: Solklart Anja Mittag som öser in mål för tillfället.