Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 7

Här kommer 11:an med spelarna som imponerade och presterade i omgång 7.

17_11_7I hård konkurrens med Carola Söberg går målvaktsposten till Shannon Lynn (Vittsjö) som vägrade släppa in Djurgården i matchen igen när hon spikade igen målet efter motståndarnas reducering.  Lynn är för övrigt den målvakt som tvingats till klart flest räddningar under säsongen.

Strid mellan Örebro och Vittsjö också om högerbacksplatsen som går till Hanne Gråhns (KIF Örebro) i konkurrens med Lisa Klinga. Följsam i försvarsarbetet och finurlig i det offensiva spelet.

Inte samma konkurrens om vänsterbacksplatsen men där var det givna valet Mia Carlsson (Kristianstad) efter en stark insats mot Piteå där hon var väldigt aktiv och gång på gång kom i inläggslägen.

Utmärkt i matchen var också mittbacken Sif Atladóttir (Kristianstad) som med sin snabbhet avväpnade Piteås anfallsförkök. Plats i backlinjen tar också Malin Winberg (LB07) efter en stark insats i segern mot Hammarby. Inte helt olik Atladóttir i spelstilen, inte fullt samma speed men bättre passningsspel.

Linköping tar hand om mittfältet. Claudia Neto (Linköping) styrde matchen från sin defensiva mittfältsposition och såg till att Göteborg inte hade några möjligheter att komma igenom centralt.

Lina Hurtig (Linköping) kom i löpning efter löpning på sin vänsterkant där hon skapade stora problem för motståndarförsvaret. Maja Kildemoes (Linköping) var dock den stora spelaren i matchen efter sina sanslösa fyra mål.

Många anfallare som presterade i omgång 7. Emma Jansson (KIF Örebro) visade fin effektivitet när hon med två välplacerade skott orsakade ett nytt poängtapp för Rosengård. Mimmi Larsson (Eskilstuna) var snäppet värre med tre mål mot Kvarnsveden.

Omgångens lirare blir ändå Linda Sällström (Vittsjö) som mer eller mindre på egen hand sänkte Tre mål och en assist. Djurgården tidigt i första halvlek. 9 mål på sju matcher imponerar. Clara Markstedt var ju lagets främsta målskytt förra säsongen med sex mål på hela säsongen.


Inga damallsvenska matcher i helgen där det istället är semifinaler i Svenska Cupen som gäller. Linköping och Rosengård är klara favoriter att nå finalen men inget är helt givet på förhand.

28/5 16:00 Djurgårdens IF  – Linköpings FC
28/5 16:00 FC Rosengård – Kvarnsvedens IK

2var till 11:an, omgång 7

 1. The Observer says:

  Gråhns har tackat nej till landslaget. Hurtig och Larsson – får de speltid? Detta på temat Sundhage-uttagningar…..

  Jag förstår att du placerat elvan som nu, men egentligen var väl Neto (tillsammans med Tulkki och Almqvist) den enda i Linköping som spelade mittfältare? Samtidigt som välförtjänta spelare uppmärksammas blir det lite knepigt sett till en mer sanningsenlig laguppställning.

  Kul för skadedrabbade Sällström att göra en så fin säsongsinledning!

  Ja, semifinalerna i cupen är verkligen inte avgjorda på förhand. Linköping ser visserligen ut att kunna stuva om framgångsrikt i laget, men om Djurgården får allt att stämma så är de långt ifrån chanslösa. Om Rosengårds berg-och-dalbana fortsätter vinner de lätt mot Kvarnsveden. Samtidigt – om KIK gör första målet tror jag att Rosengård kan få tillbaka minnen från United-, Hammarby- och Örebromatcherna och då har KIK chansen. Hemmaplan tror jag betyder mer för Djurgården än för Rosengård.

  • spelare12 says:

   Jo, för att så många som möjligt av de som presterat bäst ska komma med i 11:an så kan exempelvis höger- eller vänsteryttrar få finna sig i att bli höger- respektive vänstermittfältare.