11:an, omgång 8


Omgång 8 av Damallsvenskan 2015 är avslutad och här kommer 11:an med spelare som imponerat och dominerat denna gång.

11an8Omgångens MVP: Jennifer Falk (Mallbackens IF Sunne) vaktade lagets mål mot mästarna med lugn och pondus och var säker i alla ageranden. Det var också klubbkollegan Frida Broström (Mallbackens IF Sunne) som såg till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och bryta Rosengårds avgörande passningar.

Amanda Ilestedt (FC Rosengård) tar en allt större roll i FC Rosengård. Hade bra koll på Mallbackens Mimmi Larsson och såg till att motståndarna inte fick till det i kontringarna. Kunde möjligtvis varit lite snabbare ut vid baklängesmålet.

June Pedersen (Piteå IF) har visat fin form hela året och ledde Piteås upphämtning där hon startade anfallen till de båda första målen och själv på Pedersen-vis knorrade in en hörna som säkrade segern. Därför räckte det inte att Johanna Rasmussen (Kristianstads DFF) påpassligt satte två mål i matchen.

Maja Krantz (Linköpings FC) fick chansen som högermittfältare och tog den. Jag har klagat mycket på Linköpings svaga avslut men Krantz dunkade upp den i nättaket. Samma sak gjorde sedan Fridolina Rolfö som snart tycks vara redo att spela 90min igen. Den som styrde och ställde i matchen var dock Claudia Neto (Linköpings FC) med sitt fina och trygga passningsspel.

Annica Svensson (Eskilstuna United) stod för två assist och allmänt bra spel i segern mot AIK. Blir allt bättre i sitt offensiva spel.  Stal rubrikerna gjorde dock Elena Sadiku (Eskilstuna United) som fick en dröm-comeback efter korsbandsskadan när hon tre gånger gjorde mål i matchen.

En annan som vet allt om knäskador är Linda Sällström (Vittsjö GIK) men även hon är nu verkligen ptillbaka på allvar. Hennes två mål mot Hammarby såg ut att säkra bortasegern. Dessvärre för hennes del så vaknade Katrin Schmidt (Hammarby) till ordentligt i den andra halvleken och dominerade mittfältet totalt när laget kom tillbaka och fixade 2-2.