11:an, omgång 8


Umeås Caroline Jönsson får målvaktsplatsen denna gång efter sin nolla mot Kristianstad. Det var färre försvarsspelare som stack ut i denna omgång än i den förra men vi väljer att placer två lagkaptener i mittlåset. Jitex Sofia Karlsson och Umeås Emma Berglund ledde sina lag tll mycket viktiga segrar, inte minst psykologiskt.

På högerbacksplatsen sätter vi Marlene Sjöberg som åter gjorde en mycket stark insats för sitt Kopparbergs/Göteborg. Marie Hammarström får öva på vänsterbacksplatsen som hon är aktuell för i OS. I matchen mot Vittsjö var hon riktigt vass på KIF Örebros mittfält med många läckra passningar.

På det centrala mittfältet hittar vi Tyresös Lisa Dahlkvist som stod för en assist och ett mål i segermatchen över Djurgården. Hon är till skillnad mot flera andra i laget resolut när hon får sina lägen, vilket dock blir relativt sällan i hennes för året mer defensiva position. Lisa Ek dominerade åter på mittfältetet för Göteborg, denna gång mot Malmö. Sandra Adolfsson går från klarhet till klarhet på Vittsjös vänsterkant där hon är ständigt spelbar och ett ständigt orosmoln. Två nya mål i denna omgång. En som har vaknat till liv ordentligt i de senaste matcherna är Malmös Ramona Bachmann och i toppmatchen mot Göteborg visade hon varör hon blev utsedd till seriens bästa spelare förra året.

En annan som tillslut verkar ha vaknat till liv är Lisa De Vanna. Hon gjorde sina tre första mål i årets serie när Linköping fördubblade sin målskörd i 4-1 segern över Piteå. En som har varit vaken hela säsongen är Malmös Anja Mittag som gjorde ytterligare ett mål och var ett ständigt hot mot Göteborgs backlinje.

Bland de närmast utanför 11:an denna gång kan nämnas KIF Örebros Linda Fransson, Vittsjös Emma Sjödahl och Djurgårdens Guðbjörg Gunnarsdóttir..

Omgångens spelare: Ramona Bachmann som äntligen verkar ha hittat toppformen.