Elitettan 2015, omg. 3

Inför
Bollstanäs har inlett med två förluster och bör få det svårt mot ett LB07 med toppambitioner. Tips: 1-3
– Älta har överraskat positivt defensivt när man spelat 0-0 två gånger om. Kanske kan man kämpa sig till en poäng även mot hittills målfarliga Kungsbacka men jag tror ändå på bortaseger. Tips:1-2
– Lidköping åkte på en klar förlust när man mötte QBIK på försäsongen. Det är den här typen av matcher de båda tippade bottenlagen behöver vinna i år. Tips: 1-2
Sunnanå borta är ingen lätt match men Hovås Billdal känns väldigt stabila. Tips 0-1
– IFK Kalmar möter en annan nykomling, Östersunds DFF, som också siktar uppåt i seriesystemet. Kanske får Östersunds serbiska nyförvärv Danka Podovac göra debut. Tips: 3-2
Jitex och Sirius känns som två ganska jämna lag och det härt kan svänga åt vilket håll som helst. Tips: 1-1
Djurgården har gjort mer än dubbelt så många mål som något annat lag så långt och det mesta talar för en ny seger. Man vann båda mötena mot Kvarnsveden förra året och i år känns skillnaden mellan lagen större. Tips: 3-1

2015-04-25 14:00 Bollstanäs SK – IF Limhamn Bunkeflo  0-3

2015-04-25 14:00 Älta IF – Kungsbacka DFF  3-2
Tredje raka utan förlust för Älta som så långt är en av årets positiva överraskningar i serien. Kungsbacka både gör och släpper in mycket mål så här långt och kommer nog vara ojämna även framöver.

2015-04-25 14:00 Lidköpings FK – QBIK  0-2
2015-04-26 13:00 Sunnanå SK – Hovås Billdal IF  3-3

2015-04-26 15:00 IFK Kalmar – Östersunds DFF  3-3
Nykomlingsmötet slutade oavgjort efter att IFK Kalmar hämtat in 0-3 till 3-3. IFK Kalmar bjöd på bedrövligt försvarsspel i och runt eget straffområde i första halvlek något som Östersund effektivt utnyttjade och gjorde med rejäla avslut tre mål  IFK Kalmar dominerade sedan matchbilden och reducerade i slutet av första halvlek.

I andra halvlek jagade man ytterligare mål men har klara bekymmer att få till de avgörande passningarna trots många utmärkta lägen till det och det blev mest lite halvchanser. Östersund vek inte heller ner sig utan höll spelet ganska jämnt. I slutskedet av matchen forcerade ändå IFK Kalmar till slut in två mål.

Östersund har fått en utmärkt start i Elitettan med fyra poäng på tre matcher och har några nyckelspelare som håller ihop laget, inte minst då mittbacken Christine Thelin som känns riktigt stabil i defensiven och Layla DaCruz i offensiven som kan både hålla i bollen och göra mål.

IFK Kalmars trupp känns jämnare men utdelningen hittills lite skral med två poäng. Jag väntar på att man ska få lite bättre ordning på offensiven och det kommer nog. Känslan är ändå fortsatt att båda nykomlingarna kommer att fixa nya kontrakt.

2015-04-26 15:00 Jitex Mölndal BK – IK Sirius  0-3
Under några lyckominuter i början av andra halvlek gick Sirius från 0-0 till 0-3 och tog en överraskande klar bortaseger.

2015-04-26 15:00 Djurgårdens IF – Kvarnsvedens IK  3-2
Djurgården fick kämpa lite mer för segern den här gången men tog tredje raka. Talangen Tabitha Chawinga börjar komma igång för Kvarnsveden och satte två mål och hon blir nog farlig resten av säsongen.