Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Mallbacken – Göteborg 0-1

Mallbackens IF har inte marginalerna med sig och åkte på sin fjärde raka uddamålsförlust trots fyra fina insatser. Den här gången var det Kopparbergs/Göterborg FC som knep alla tre poängen när resultatet skrev till 0-1.

Det var ett mycket orutinerat Göteborg som kom till spel i Mallbacken. Båda holländskorna Manon Melis och Lieke Martens saknades och rutinerade duon Lisa Ek och Sara Lindén fick starta på bänken. Laget hade ändå ett visst spelövertag men bortsett från målet skapade man inte särskilt mycket.

Mallbackenn föll på sina egna dåliga avslut. Trots att man vann den totala skottstatistiken med 7-5 men föll vad gäller skott på mål med 1-3. Inte minst Mimmi Larsson borde ha utnyttjat sina lägen bättre.

Rebecka Blomkvist satte tidigt 0-1 (7′) framspelad av Elin Rubensson.

Matchens 5 främsta
1. Elin Rubensson (Kopparbergs/Göteborg FC)  – Fin assist till målet och bäst passningsspel. Det mesta och det bästa av Göteborgs anfallsspel kom från Elin Rubensson kant.
2. Julia Wahlberg (Kopparbergs/Göteborg) – Jag har väntat på att Julia Wahlberg visa lite mer av vad hon kan och jag hoppas att hon får mer speltid efter VM-uppehållet. Hon är ju  ingen raket direkt men vann en rad dueller, gick inte bort sig i några situationer och hade fina uppspel. Högerback denna dag men jag tycker man borde satsa på henne som mittback och utnyttja hennes huvudspel bättre också. Jag får lite Nilla Fischer vibbar varje gång jag ser Wahlberg i backlinjen.  
3. Sandra Andersson (Mallbacken) – Jag tycker att Sandra Andersson har haft en del ganska bleka insatser tidigare under våren men idag var hon riktigt bra. Stabil i defensiven och flera fina initiativ i offensiven bl.a. en del bra inlägg.
4. Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC) – Hade inte supermycket att göra men tog ett friläge och avstyrde alert flera kontringar med sin utrusningar.
5. Katie Bethke (Mallbacken) – Fortsätter att vinna och fördela bollar och jobba över stora ytor. Bra hörnor också.

Plus också till Marlene Sjöberg för en ny fin insats som mittback och till talangen och målskytten Rebecka Blomkvist.