Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

U23: Sverige- England 0-4

Det blev storförlust när Sverige mötte England i U23-turneringen i Värmland. Klara 0-4 blev slutresultatet. England var bättre, men inte fyra mål bättre men man hade betydligt högre kvalitet i det avgörande situationerna.

Sverige var nära att ta ledningen några gånger i första halvlek och spelade stundtals ganska bra fotboll med ett passningsspel som för en gångs skull fungerade och bra rörlighet på många spelare. Sedan kontrade England in två snabba mål och det svenska spelet kom av sig.

Chansmässigt var det trots målsiffrorna ganska jämnt men de svenska avsluten var väldigt svaga samtidigt som det svenska laget tappade i markeringen vid flera av de engelska målen. Ingen i det svenska laget anmälde sig till EM-truppen med dagens insatser.

6var till U23: Sverige- England 0-4

 1. FH says:

  För en gångs skull? Vilket jämförelsematerial sitter du på för U23-landslaget?

  • spelare12 says:

   Det var väl framförallt vårens La Manga-matcher jag tänkte på där man inte fick igång särskilt mycket spel. Förra årets U20-landslag med samma stomme och problem kan väl läggas till också. Ska man se det positiva så är det ju ett väldigt ungt U23-landslag man ställer upp med med ett par F19-spelare i startelvan.

 2. axel says:

  England var klassen bättre på allt! Vet ej vilken match har du kollat på, i dagens då fanns det ingenting som var bra ur svensk perspektiv.
  Englands försvar klarade galant sporadisk svensk högpress, deras passningsspel fungerade utomordentligt bra… närkamperna var de bättre på och hade bud på ännu fler mål
  Kan inte komma ihåg en svensk chans i matchen, möjligen efter en hörna

  • spelare12 says:

   Jag tycker inte att England spelar särskilt bra i första halvlek fram tills man får in de båda första målen. Sedan har man full kontroll och är som du säger bättre på allt. De svenska målchanserna var visserligen oftast inte särskilt minnesvärda men nog fanns de. Liljas långskott, ett par rejäla snedträffar i bra lägen av de Jongh i straffområdet, Anderssons nick tätt utanför bl.a.

 3. K says:

  Visst, positivt att laget är ungt med tanke på resultatet men vart tog alla 22/23-åringar vägen? Oroväckande svag bredd där?

 4. Svenneberka says:

  Det finns faktiskt ett gäng rätt bra U23-spelare som är med i A-landslaget: Mimmi Larsson, Nathalie Björn, Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius, Fanny Andersson, Tove Almqvist och Lina Hurtig (Zecira Musovic).
  Dessutom finns 93:orna: Lundberg, J Andersson, Eriksson, Rolfö, Glas, P Andersson, Rubensson. Den gruppen ser bra ut.
  Men årgångarna 1996-2000 är synnerligen svag.
  Svensk damfotbolls utveckling har stått still de senaste fem åren. Liksom utvecklingen av A-landslaget, som ännu famlar i mörker efter ett eget sätt att spela.
  Det ska ju va förbundskaptenen (Sundhage & Persson) och fotbollschefen (Domanski Lyfors) som leder utvecklingen; hittar nya influenser, nya träningsmetoder, hur teknik och fysik ska bli bättre, ökar förutsättningar för dom unga att träna rätt och riktigt.
  Från A-landslaget (där knappt spelarna själva vet hur man ska spela) och ner till F15/17 finns ingen röd tråd i verksamheten.
  Gör rätt och riktigt: Byt ut dom gamla (Domanski Lyfors, Barrling, Leidinge, Olsson x 2 m fl). Inled något nytt med Peter Gerhardsson och Magnus Wikman!
  Ge dom mandat och resurser att ta ut en ny och modern riktning för svensk damfotboll!