Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

2-0 till Lyon, Bayern till UWCL

Frankrike: Det andra stormötet mellan Lyon och PSG slutade också med seger för Lyon när man vann den franska cupfinalen. Det krävdes dock straffar. Det var två lag vars försvar inte släppte till särskilt många målchanser under ordinarie tid. Lyon hade som vanligt det mesta spelet men skapade ovanligt lite. PSG tog ledningen Lyon kvitterade på straff.

I straffläggningen satte lagen sina fyra första straffar men Irene Paredes miossade PSGs femte. Det kändes avgjort när säkra straffskytten aki Kumagai klev fram för Lyon men hon prickade för ovanlighetens skull stolpen. Det blev till slut ändå Lyon som avgjorde med en straffräddning av Meline Gerard följt av mpål av Ada Hegerberg.

Matchens prestation 
Christiane (PSG) – Christianes mål höll högsta världsklass. En kraftfull löpning avslutades med ett superbt vänsterskott upp i krysset.

PSG gjorde ju en fantastisk höst men den administrativa missen som innebar fyra tappade poäng och ett par svaga insatser under våren gör att det kan bli en lite fiaskosäsong till slut.  Man har nu en chans kvar att göra succé av den här våren om man lyckas besegra Lyon i Champions Lrague-finalen.

För övrigt oväntat mycket PSG  i förbundets officiella 11:a för säsongen med tanke att man bara blir trea i ligan till slut:

Vad gäller Lyon så har man hittat sin nya tränare i Reynald Pedros. Se klubbens hemsida.


Spanien: Igår avgjorde guldstriden och idag bottenstriden. Baskiska Oiartzun får följa med Tacuense ner i andradivisionen. Mycket talar för att Madrid CFF blir ett av lagen som ersätter då man tagit kommandot i sin kvalgrupp. Sevilla och Femarguín gör upp om den andra platsen.


Tyskland: Bayern München säkrade spel i Champions League nästa säsong genom seger med 2-0 mot SGS Essen idag. Mästarna Wolfsburg avslutade med att spela 2-2 mot USV Jena.