Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

2 X Karlsson till Kristianstad

Kristianstads DFF fortsätter sin satsning på svenska talanger och har nu lockat till sig F19-landslagets eftertraktade tvillingpar Elin och Nellie Karlsson från Växjö DFF. Spännande att följa 19-åringarnas utveckling i Damallsvenskan där de säkerligen kommer få en hel del speltid redan nästa år även om steget från division 1 förstås är ganska stort.

Båda har den här säsongen hållit till i försvaret där Elin Karlsson varit mittback. Nellie Karlsson har omskolats från anfallare till ytterback både i klubblag och landslag och har en mycket fin vänsterfot. Kontrakten med Kristianstad är på två år, meddelar klubben på sin hemsida.

Kristianstad, som haft en mängd utländska spelare i klubben genom åren får en allt mer svensk prägel och hittills har man bara rapporterat förlängningar med svenska spelare, bland dem försvarsklippan Mia Carlsson, lagkaptenen Susanne Moberg och talangfulla mittfältaren Olivia Welin.

IFK Kalmar tillhörde också de som visade stort intresse för tvillingarna Karlsson och har ju tidigare värvat deras försvarskollega Mathilda Hasselgren Larsson. Idag står det också klart att Emma Jones återvänder till Elitettan-nykomlingen efter att ha spenderat hösten hos Hammarby.