Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan omg. 14 & helgsummering

Jag har varit bortrest och bara sett delar av matcher den senaste veckan så kommer inte med några större matchanalyser från någon liga denna gång. Här en liten summering av helgen ändå.


Damallsvenskan

Djurgårdens IF – Hammarby IF 1-0 (Lundqvist) – ref. HIF, DIF, Hattrick,,

Kopparbergs/Göteborg FC – Linköpings FC 0-2  (Minde, Hurtig) -ref. KGFC, SR, GP, SVT,

2/9 15:00 KIF Örebro – Kvarnsvedens IK  3-3 (Terry 2, Hjohlman – Addo 2, Lundin)
KIF Örebro var på väg mot tre poäng efter ledningsmål på tilläggstid men Kvarnsveden hann kvittera innan matchen blåstes av. En poäng viktig för båda lagen som dock förstås hade mått bra av tre poäng.

3/9 14:00 Piteå IF – Kristianstads DFF  2-1  (Johansson, Janogy – Chikwelu) – ref: KrBl, PIF, PT,
Piteå har inte imponerat på hemmaplan den här säsongen och det gjorde man inte idag heller. Kristianstad var det bättre laget större delen av matchen men lyckades inte stänga den. Madelen Janogy vände matchen för Piteå med assist och mål.

3/9 15:00 FC Rosengård – Vittsjö GIK  2-2  (Folkesson, Riley – Alanen, Sällström) – ref: SR, FCR, NSK, SKD, Exp,
Rosengård dominerade totalt i första halvlek mot Vittsjö och gick upp i tvåmålsledning men lyckades tappa till 2-2 i andra halvlek. Omdiskuetard situation i slutet när Vittsjö räddade en boll på mållinjen. Omöjligt att se på TV-bilderna om bollen var inne.

3/9 16:00 Eskilstuna United – LB07  4-0  (Schough, Kullashi 2, Larsson) – ref: United, SR,
Eskilstuna har haft lite problem att göra mål den senaste tiden men idag släppte det lite när man tog en kassaskåpssäker seger mot LB07. Olivia Schough fick tydligen lite extra tändvätska av att inte komma med i landslagstruppen och var inblandad i tre av målen precis som landslagsuttagna Mimmi Larsson. Just poäng är ju det man vill se från Schoughs sida för att hon ska kännas landslagssaktuell igen. Loreta Kullashi gjorde två mål i sina första match för start i Damallsvenskan med United och lär också snart kännas landslagsaktuell.


Elitettan

Västerås BK 30 – IK Uppsala Fotboll 3-1
AIK – IFK Kalmar 4-3 (ref- AIK, Bar., 24KSR)
Kungsbacka DFF – Växjö DFF 1-3 
Mallbackens IF – IF Böljan 0-1 (ref: NWTHN)
Umeå IK – Östersunds DFF 3-1  (ref: UIK, ÖDFF)
Hovås Billdal IF – Assi IF 0-1 (ref: Assi)
16/9 16:00 Sundsvalls DFF – Holmalunds IF 

Kampen om andraplatsen i Elitettan hårdnar efter AIKs seger mot IFK Kalmar. Två poäng skiljer nu bara från Kalmar ner till duon AIK och Assi. Ett av de tre lagen lär följa med Växjö upp i Damallsvenskan.

Jag gav inte Böljan stor chans att fixa nytt kontrakt i Elitettan men efter tre raka segrar har man plötsligt väldigt god chans till det. Noterbart hos Böljan är också att man under sommaren har lyckats övertala rutinerade mittfältaren Linda Nöjd att spela fotboll på elitnivå igen och det har säkerligen varit ett viktigt tillskott.


Frankrike
Stina Blackstenius inledde säsongen med att göra två mål när Montpellier på bortaplan körde över ASPTT Albi med 7-0. Mest överraskande i premiäromgången var att PSG bara fick 1-1 hemma mot Soyaux. Ingen lysande start för PSG där Emma Berglund fick debutera från start.


Tyskland
Inga skrällar i premiäromgången i Tyskland där alla favoriter vann sina matcher. Amanda Ilestedt spelade hela matchen i sin debut för Turbine Potsdam som besegrade Jena med 4-1.

Nilla Fischer spelade som vanligt hela matchen när Wolfsburg körde över Hoffenheim med 6-0. Fischer har även förlängt sitt kontrakt med Wolfsburg fram till 2020. Kul att hon tänker satsa för fullt ytterligare några år.

25var till Damallsvenskan omg. 14 & helgsummering