Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Europafotbollen 11-12/11

Danmark: Brøndby vann helgens danska seriefinal mot Fortuna Hjørring med 2-1 och knappade därmed in en del på Fortunas försprång i ligatoppen. Som vanligt är inga andra lag inblandade i toppstriden och det hela lär avgöras genom de inbördes mötena under vårens slutspelsserie.


England: Reading blev första lag att göra mål på Chelsea i ligan den här säsongen och lyckades idag få 2-2. Dessvärre var lagets kvittering en välplacerad nick av Magdalena Eriksson i eget mål.


Italien: Regerande mästarna Fiorentina är snart helt borta från guldracet efter ett nytt poängtapp i helgen då man spelade 1-1 mot Tavagnacco. Brescia och Juventus vann åter sina matcher och är nu sju poäng före femman Fiorentina redan efter fem omgångar. .


Tyskland: SC Sand snodde en poäng från serieledande SC Freiburg när man nådde 2-2 hemma. Det var klar dominans för Freiburg under en stor del av matchen men Sand var det effektivare laget.

Jag kollade också på den dramatiska ista kvarten mellan Turbine Potsdam och Bayern München där Potsdam jagade kvittering vid ställningen 1-2 efter att Fridolina Rolfö gett Bayern ledningen. Bayern München hade ett par riktiga otursminuter med tio minuter kvar när Verena Faisst blev frilägesutvisad och sedan kvicka  17-åriga stortalangen Gina-Maria Chmielinski placerade in kvitteringen.

Turbine Potsdam fortsatte att trycka på för ett segermål men matchen slutade 2-2. Amanda Ilestedt, som spelade vänsterback i Potsdam, hade ett bra läge att nicka in ett segermål när hon kom med en bra offensiv löpning men missade bollen med en hårsmån.

Wolfsburg vann sitt möte med forna storlaget FFC Frankfurt med 1-0 (Harder) och både Wolfsburg och Bayern München ä’r nu bara en poäng bakom Freiburg i ligatoppen.

3var till Europafotbollen 11-12/11

 1. Thomas says:

  Tycker det är många jämna matcher i tyska ligan detta år vilket gör det intressant. Potsdam med sjätte raka krysset i rad. Potdam mot Bayern och många bra spelare på plan, tempot lite väl högt uppskruvat och rätt hafsigt spel. Väldigt tydligt att de hade en halvlek var och oavgjort var kanske mest rättvist till slut.

 2. Sigge says:

  Finns det nyheter om Antonia Göransson?

  • spelare12 says:

   Jag har tyvärr inga nyheter att rapportera där. Hon har hittills bar spelat en knapp timme för Fiorentina av någon anledning.