Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

3 nya år i Rosengård för Marta

Idag kom det glädjande beskedet att Marta stannar i FC Rosengård i ytterligare tre år. Det är fantastiskt goda nyheter både för FC Rosengård och för Damallsvenskan i stort.

Rent sportsligt har ju Marta visat i Champions League-finalen med Tyresö, under senhösten i FC Rosengård och med landslaget i just nu pågående 4-nationsturneringen i Brasilien att hon fortsatt är en av världens bästa spelare. Signaturen ökar helt klart Rosengårds chanser att ta hem den åtråvärda Champions League-titeln de närmaste åren.

För Marta är det säkert också en trygghet att spela kvar i FC Rosengård. Hon har ju kommit allt bättre in i laget och under hösten bara blivit bättre och bättre. Trots att andra klubbar kan erbjuda en högre lön får hon nu en klubb som siktar ändå högt och där hon får den träning som behövs för att vara i toppform i VM 2015 och hemma-OS 2016 där hon förstås hoppas kröna sin framgångsrika karriär med guld.

För Damallsvenskan betyder det också mycket att världsstjärnan stannar. Det är ju fortsatt så att Marta är spelaren som drar den extra publiken. Världsstjärnor i serien lockar också andra skickliga spelare till ligan. Skönt också att kontraktet är på tre år så att vi slipper den ständigt återkommande frågan var hon ska spela nästa säsong.

Läs mer i Sydsvenskan eller hör ordförande Håkan Wifvesson om förlängningen:

Martas tre mål när Brasilien vände 0-2 till 3-2 mot USA i söndags: