8 debutanter i U23-truppen


*Uppdatering* Återbud från Sara Eliasson, Jennie Nordin och Emilia Appelqvist gör att Lisa Klinga, Sanna Svensson och Julia Lyckberg får chansen i U23-landslaget.

U23-landslaget ska åka till La Manga för träningsturnering mot Englands (28/2), USAs (2/3) och Norges (4/3) U23-landslag. Hela åtta spelare utan någon U23-landskamp finns med i den 20 spelare stora truppen. Bland de nya finns de i U19-landslaget framgångrika spelarna Magdalena Ericsson, Hanna Glas, Jennie Nordin, Malin Diaz , Jonna Andersson, Pauline Hammarlund och Therése Boström.

Dessutom finns svenskamerikanskan Hanna Terry med i truppen och hon har inte gjort någon match för något svenskt U-landslag tidigare. Med svensk mamma och amerikansk pappa har hon dubbelt medborgarskap men drömmer om att en dag representera svenska A-landslaget. Återstår att se exakt vilken nivå den 22-åriga mittfältaren/anfallaren håller, men alltid kul när lite nya namn dyker upp. Det enda jag har sett av Hanna Terry är ett par YouTube-klipp från hennes universitetslags ”bakom kulisserna produktion” där det finns lite glimtar där hon pratar träning och ett inslag med lite matchbilder. I samma universitetslag spelade för övrigt då också den isländska landslagsspelaren Greta Mjöll Samúelsdóttir.

Det är till största del spelare som har passerat U19-ålderna som tycks ha prioriterats och endast Malin Diaz och Pauline Hammarlund kan spela för U19-landslaget även i år. Annars är spelare som Lina Hurtig och Mimmi Löfwenius två spelare som känns heta just nu och lätt hade platsat. På sätt och vis känns det dock helt rätt att prioritera spelare som har vuxit ur övriga U-landslag för att ge dem ytterligare nyttig internationell erfarenhet samt motivation att fortsätta satsa vidare.

Målvakter
Emelie Almesjö, IK Sirius FK
Jessica Höglander, Tyresö FF
Backar
Elin Borg, Kristianstads DFF
Mia Carlsson, Kristianstads DFF
Sara Eliasson, Piteå IF
Magdalena Ericsson, Djurgårdens IF
Hanna Glas, Sundsvalls DFF
Catrine Johansson, Kopparbergs/Göteborg FC
Sanna Svensson, Åland United
Lisa Klinga, Tyresö FF
Jennie Nordin, Linköpings FC
Mittfältare och forwards
Jonna Andersson, Linköpings FC
Petra Andersson, AIK
Emilia Appelqvist, Tyresö FF
Therése Boström, Umeå IK
Malin Diaz Pettersson, Tyresö FF
Jennifer Egelryd, Tyresö FF
Pauline Hammarlund, Tyresö FF
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Kristin Carlsson, Vålerenga
Fridolina Rolfö, Jitex BK
Hanna Terry, Northeastern Athletics
Julia Lyckberg, IK Sirius