AIK – Linköpings FC 1-1


Nästjumbon AIK stod för en stark kämpainsats och lyckades nå 1-1 i hemmamatchen mot ett på nytt alldeles för ineffektivt Linköpings FC. Linköping hade ett visst övertag och klart fler chanser men AIK behöver inte be om ursäkt för den poängen då man matchen igenom behöll lugnet och vågade spela sitt eget kortpassningsorienterade spel.

Matchens gigant var AIKs mittfältare Madeleine Tegström som stod mför en mycket stark insats både offensivt och defensivt matchen igenom och visade både stort fighterhjärta och klokhet i sitt spel. Hon gjorde även 1-0 (43′) framspelad av Emma Lundh. Även Elin Bragnum på vänsterkanten gjorde en stark insats precis som många andra i laget. Kul också att se 17-åriga Filippa Angeldahl fortsätta växa på lagets mittfält.

Linköping hade roterat rejält i truppen och även gjort en del positionsförändringar på grund av det täta spelschemat. Kanske blev det någon rockad för mycket för laget lyckades inte få igång sitt fina spel. Den riktiga glöden i spelet tycktes heller inte finnas där och 18-åriga Tove Almqvist var en av få i laget som verkligen visade stor vilja. Framförallt är dock lagets stora bekymmer ineffektiviteten. Janni Arnth kvitterade till 1-1 (52′) för Linköping efter flipperspel i straffområdet men fler mål blev det inte. Det stora glädjeämnet för Linköping var att finska anfallaren Linda Sällström i andra halvlek gjorde comeback från tredje korsbandsskadan.

Poängförlusten innebär att Linköping är borta i kampen om andraplatsen eftersom Jitex föll hemma mot KIF Örebro med 1-2 (51’ Oscarsson – 56’ L Martinkova, 63’ L Martinkova) och Örebro är nu fyra poäng före Linköping med en match kvar.  Det som i slutet av sommaren såg ut att kunnat bli en riktigt succéfylld höst för Linköping riskerar nu att sluta med fiaskostämpel om man inte lyckas besegra Liverpool i Champions League på onsdag. På onsdag måste chanserna sitta.

, ,