Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

AIK – Mallbacken 0-1

AIK förlorade det viktiga bottenmötet mot Mallbacken med 0-1. AIK kunde inte spela på sin ordinarie hemmaplan i en av årets viktigaste matcher p.g.a. att man lade om konstgräset och matchen på Grimsta IP lockade bara 125 personer.

Tungt skadedrabbade AIK lyckades ändå till stora delar dominera matchbilden även om också Mallbacken i kortare perioder var det bollförande laget. AIK skapade också flest chanser under matchen och borde nog ha lyckats få med sig åtminstone en poäng. Men det är ju just den där offensiva spetsen man saknar och ingen av de många anfallstalangerna i truppen har ännu blommat ut målmässigt.

I matchens slutminut skadade pigga Madelen Janogy tyvärr foten, oklart hur allvarligt, men risk att hon missar några matcher.

Matchens 3 främsta
1. Sarah Bergman (Mallbacken) –  Högerbacken blev den stora matchvinnaren även om det var lite turligt att inlägget gick in till 0-1  En snygg ned-/medtagning som ledde upp till det hela. Stabil i defensiven matchen igenom.
2. Katie Bethke (Mallbacken) – Börjar vakna på Mallbackens mittfält och visade lite mer av sitt kunnande idag när hon vann och fördelade boll. 
3. Emma Lundh (AIK) – Emma Lundh fortsätter att att spela fin fotboll och låg bakom det mesta i lagets anfallspel. Målen lyser dock tyvärr fortsatt med sin frånvaro.