AIK – Piteå 0-2

AIK fick ingen drömstart på höstsäsongen utan föll mot allt för starkt Piteå IF med 0-2. Bortalaget var åter väldigt välorganiserade och stabila och släppte inte till många målchanser. Man vann ocksån avslutsstatistiken med hela 20-4 och segern kunde ha varit större.

Pauline Hammarlund fortsätter att producera mål och satte snyggt 0-1 (15′) med vänstern i bortre hörnet efter att ha vänt bort Maija Saari i hemmaförsvaret. Hammarlund hade gott om lägen att uttöka och till slut gjorde hon det också när hon, inte lika snyggt, forcerade in 0-2 (69′) alldeles vid mållinjen.

Sara Storck var hetast i hemmalagets annars väldigt bleka offensiv och borde nog ha kvitterat i första halvlek men missade öppet mål.

Matchens 5 främsta
1. Pauline Hammarlund (Piteå) – Jag tjatar mycket om att Hammarlund bör få chansen i landslaget och hon fortsätter att leverera, denna gång framför ögonen på Pia Sundhage. Matchvinnare igen med sina två mål. Ska man vara riktigt kritisk så borde hon nog gjort något mer mål med tanke på hur många gånger hon kom rätt i sina löpningar. Upp i delad skytteligaledning
2. June Pedersen (Piteå) – Stabil och lugn i defensiven och lysande lyftningar in bakom AIKs backlinje i första halvlek. Den typ av vänsterfot svenska landslaget skulle behöva på vänsterbacksplats.
3. Ronja Aronsson (Piteå) – Bra i defensiven på sin högerbacksplats och flera fina inlägg/inspel, bl.a. assist till första målet..
4. Justine Bernier (AIK) – Höll nere siffrorna, bl.a. med en fin frilägesräddning på övertid.
5. Faith Ikidi (Piteå) – Gjorde för ovanlighetens skull ett och annat misstag men vann också väldigt många dueller i matchen.

Av VM-spelarna så hade Hilda Carlén i Pite-målet en lugn afton och såg stabil ut. AIKs Emma Lundh lyckades inte med så särskilt mycket och Emilia Appelquist jobbade på bra men var ändå ganska anonym på Piteås mittfält.