Algarve Cup: Startelvan mot Kina


sverige_kina_algarve_cup2013En nykomponerad högersida blir det stora testet i dagens inledningsmatch i Algarve Cup där Sverige möter Kina. Jessica Samuelsson får chansen istället för Lina Nilsson och Annica Svensson som högerback. Eftersom hon nästan alltid spelar vänsterback i Linköping blir det intressant att se henne på högersidan mot tufft motstånd. Enligt Pia Sundhage tog hon stora kliv på senaste landslagslägret så nu är det lite upp till bevis.

I övrigt är det möjligtvis Emmelie Konradsson som är en liten överraskning i startuppställningen, men det kommer nog testas ganska friskt just på yttermittfältet i turneringen. Både Caroline Seger och Sara Thunebro gör imorgon sin 100:e landskamp.

Kina kommer med en kraftigt föryngrad trupp till Algarve. Endast två spelare, Pu Wei och tidigare Umeå IK-spelaren Ma Xiaoxu, finns med sedan OS i Beijing 2008.

Matchen börjar 17.00 och sänds på Eurosport 2

Assisterande förbundskapten Lilie Persson berättar om startelvan på svenskfotboll.se, som för övrigt imponerar med många videoinslag från Algarve Cup så här långt.