Algarve: Startelvan mot USA


sverige_usa_algarve_cup2013Sverige gör en förändring i startelvan i måndagens match mot USA jämfört med den elva som startade mot Island. Johanna Almgren kommer in istället för Marie Hammarström. Det känns som ett offensivt byte och den nu väldigt offensiva högerkanten kommer nog få bekänna färg ordentligt i defensiven. I just den här typen av matcher kanske spelare som just Hammarstöm behövs mer för det defensiva arbetet å andra sidan är Almgren en bra kontringsspelare om hon är i form. Tufft läge för Almgren som behöver göra en bra match för att närma sig EMs startelva. Antonia Göransson och Johanna Almgren kommer säkert skifta kant litegrann under matchens gång.

Defensivt sett vill jag i matchen annars se att Nilla Fischer och Lisa Dahlkvist höjer sig ett snäpp. Framförallt är jag lite oroliog för att man kommer få svårt att hänga med snabba amerikanskor som Christen Press och Alex Morgan. I offensiven vill jag gärna se Antonia Göransson och Kosovare Asllani dominera like mycket som mot Island eller åtminstone visa att de står sig väl även mot det här tuffa motståndet.

Matchen startar 16.00 och visas på Eurosport med sändningsstart 16.15.

 


Ett svar till “Algarve: Startelvan mot USA”

  1. Göransson passar bäst på vänster sida, hade lite av lekstuga på den kanten mot Island. Men man ska nog inte dra långt gångna slutsatser från denna match. Island var mycket svagt. Vilket överraskar med tanke på hur bra de kan spela. USA blir något helt annat, och tyvärr tror jag att Sverige kommer att få förvara sig långa stunder under matchen. Här kommer ett orosmoln in, Ska nilla Fischer klara av detta, hennes naturliga plats är på mittfältet. Jag tycker hon ser obekväm ut där, och som mot Island, vandra upp på mittfältet då och då, det kommer USA att straffa genast om de får den möjligheten. Skulle vilja byta ut Dahlqvist, som jag inte tycker tillför laget någon större glädje, I alla fall inte efter VM 2011. Fischer hade passat bättre där.