Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Ali Riley till Ldb FC Malmö

Malmö ersätter skadade Frida Nordin med enligt mig en av världens bästa ytterbackar. Det är Nya Zeelands bästa spelare, Ali Riley som blivit klar för klubben. Malmös försvar ser därmed genast mycket starkare ut och man har nu två ytterbakar med väldigt fina offensiva egenskaper i Lina Nilsson och Riley.

24-åriga Ali Riley som är uppväxt i USA spelade förra säsongen för WPS-mästarna New York Flash. Hon spelar vanligtvis högerback och det är möjligt att man väljer att spela Lina Nilsson på vänsterbacksplatsen i fortsättningen. Det kanske vi får veta redan på söndag när Malmö möter Göteborg hemma i supercupen.

Supercupen sänds för övrigt i TV4 Sport 17.00

Det blir nog snart ytterligare en övergång med Malmö involverat. Det gäller Annika Kukkonen som av någon anledning blivit så gott som utfryst ur Ldb. Den unga vänsterfotade finska yttermittfältaren som jag personligen tycker har ganska stor potential hade svårt att ta en ordinarie plats förra säsongen trots att hon ofta spelade bra när hon fick chansen. Diskussioner förs med andra klubbar och det är troligt att hon kommer lämna Malmö inom kort.