Allsvensk rutin i Elitettan


Eskilstuna Uniteds anfallare Elina Johansson har skrivit på för Hammarby. Så sent som igår presenterades ju Moa Hedell som nyförvärv och nu får alltså offensiven ytterliggare tyngd. 27-åriga Elina Johansson spelade i år 19 matcher för Eskilstuna United och gjorde nio mål. Hon följer alltså inte med United upp till Damallsvenskan där hon tidigare har representerat QBIK. Hammarby har även värvat 25-åriga AIK-målvakten Jenny Nauwelaerts De Agé som bl.a. gjorde en match i Damallsvenskan 2012. Hammarby tappade ju tidigare under hösten sin förstemålvakt Hilda Carlén till Piteå.

För IK Sirius har det underhösten mest handlat om viktiga spelare som har lämnat för spel i Damallsvenskan. Nu får man in lite damallsvensk rutin i mittbacken Moa Narving som under våren kommer till klubben på lån från KIF Örebro. 20-åriga Narving har haft en del skadebekymmer och gjorde 2013 endast ett kort inhopp i Damallsvenskan. Året dessförinnan startade hon dock i hälften av matcherna i serien. Målvakten Mimmi Paulsson-Febo (född 1994) ansluter också från Örebro, men från Örebro SK Söder. Även Sirius tappade ju sin förstemålvakt (Emelie Almesjö) till Damallsvenskan (Eskilstuna United).

I övrigt i Elitettan kan konstateras att Djurgården har säkrat förlängning med ytterligare några nyckelspelare. Det är 19-åriga flicklandslagsmeriterade anfallaren Madeleine Stegius, mycket lovande mittfältaren/anfallaren Olga Langenskiöld (född 1996) samt mycket viktiga allround-spelaren Sofia Nilsson som har skrivit på nya kontrakt. Sedan tidigare är det ju klart att Elitettans värdefullaste spelare 2013, anfallaren Alexandra Höglund, fortsätter i klubben.

I Mallbacken finns det förstås gott om damallsvensk rutin efter årets säsong. Efter att tidigare ha förlängt kontrakten med viktiga spelare som Frida Broström, Sarah Bergman och systrarna Ahlberg så har nu även en av årets F19-landslagsanfallare, Mimmi Larsson, skrivit på ett nytt kontrakt. Någon stor spelarflykt ser det därmed inte ut att bli från Mallbacken, som kommer att ha ett konkurrenskraftigt lag i Elitettan nästa år.

Se även Moa Hedell till HammarbyDecemberläget i Elitettan

,