Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Tinja-Riikka Korpela till Tyresö

Tyresö FF värvar den finska landslagsmålvakten Tinja-Riikka Korpela från norska LSK Kvinner. 27-åriga Korpela har gjort en mycket fin säsong i LSK Kvinner och blev i år utsedd till Finlands bästa spelare. Hon är en ganska komplett målvakt med få svagheter och tillhör absolut Europas bästa på sin position och känns som en mycket trygg sista utpost. Hon har spelad i LSK i två säsonger och dessörinnan två säsonger i Kolbotn. Kontraktet med Tyresö är på två år.

Hon har under hösten varit skadad och missade LSKs möten med LdB FC Malmö i Champions League. Tur i oturen för både henne och Tyresö då spel där hade hindrat hennes medvarkan i Champions League för Tyresö under våren. Nu kommer hon istället vara tillgänglig redan när Tyresö möter österrikiska Neulengbach i mars.

Det står även klart att minst tre av Tyresös amerikanskor kommer vara tillgängliga för klubben även under slutskedet av Champions League. Skyttedrottning Christen Press stannar och det gör även ytterbacken/yttermittfältaren Meghan Klingenberg samt höstens sena mittbacksförvärv Whitney Engen. Viktigt för Tyresö att få behålla så många stjärnor som möjligt för att behöva spela ihop ett helt nytt lag under vintern.

Redan nu kan man konstatera att Tyresö kommer ha ett mycket slagkraftigt lag även 2014 då ju även spelare som Marta, Verónica Boquete , Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Linda Sembrant och Line Røddik Hansen från årets trupp är klara för spel nästa år. Det är fortfarande inte klart om målvakten Ashlyn Harris och ytterbacken Ali Krieger fortsätter i klubben men med tanke på värvningen av Korpela har jag svårt att se att Harris skulle bli kvar.

Frågan är också vad Carola Söberg hittar på. Rykten om att hon slutar har florerat och hon tackade ju nyligen nej till landslagsspel. Förhoppningsvis fortsätter hon sin satsning i elitfotbollen där klubbar som AIK, Djurgården och Hammarby borde vara heta alternativ om hon vill stanna i Stockholm.