Andersson, Jansson & Larsson till United


Eskilstuna United har tappat tre startspelare (Enganamouit, Thunebro, Larsson) den senaste tiden men idag presenterade man tre starka nyförv med framtiden för sig.

22-åriga Petra Andersson ansluter från nedflyttade AIK som hon representerat i Damallsvenskan i fem säsonger. Hon blir en utmärkt ersättare för Pera Larsson på det centrala mittfältet då även hon har bra blick för spelet och bra passningsspel. Med lite mer av Petra Larssons tuffhet i defensiven så kan hon förhoppningsvis i Eskilstuna utvecklas till en startspelare även i landslaget så småningom.

21-åriga Mimmi Larsson kan väl kanske inte sägas vara en direkt ersättare för Gaëlle Enganamouit då deras spelstilar är ganska olika, men en nyckelspelare för lagets offensiv kommer säkerligen också hon att bli med sin snabbhet. Duon Mimmi Larsson-Olivia Schough kan bli ett jobbigt anfallspar att möta då båda har en väldigt energisk och intensiv spelstil. Intressant att se deras samspel nästa säsong där de förhoppningsvis kan bli lite effektivare framför mål. Larsson spelade samtliga matcher för Mallbacken i år och gjorde fem mål.

19-åriga Emma Jansson kommer säkert också vara med att slåss om en startplats redan nästa säsong och har ganska ofta känts hetast i Hammarbys offensiv i år.  Hon startade 14 matcher och gjorde fyra mål i årets damallsvenska.

,

Ett svar till “Andersson, Jansson & Larsson till United”