Angånde nya medieavtalet


”Elitfotboll dam (EFD) och Spring Media har ingått avtal om att tillsammans vidareutveckla Damallsvenskans produktion och distribution av rörlig media från säsongen 2016 och framåt.

Målet är att utveckla mediaprodukten Damallsvenskan för nutiden och framtidens konsumtion av rörlig media. Utgångspunkten är att samtliga 132 matcher per säsong produceras och sänds live av en eller flera partners.
Matchklipp, höjdpunkter, spelarprofiler, etc ska produceras och lanseras med syfte att göra Damallsvenskan mer tillgänglig.
Allt för att tillgodose det växande intresset att följa Damallsvenskan – var, när och på den plattform som passar tittaren bäst.”

Så skrivs det på EFD’s hemsida.

Gårdagens mest glädjande nyhet för svensk damfotboll var uppgifterna om det ny medieavtalet. Jag hade hunnit börja tro att Damallsvenskan skulle börja multna bort i en undanskymd TV4-kanal som så få kan se, så det här var verkligen glada nyheter.

Det blir minst sagt intressant och spännande att se om man lyckas ro i hamn den här satsningen. Det vore förstås oerhört kul om samtliga matcher skulle visas på ett eller annat sätt. Jag tycker dock att det är minst lika viktigt att man ser till att åtminstone en match per omgång visas i en stor TV-kanal som alla, eller nästan alla, har tillgång till. Om man endast visar matcher i diverse små kanaler är risken att bara de som har ett stort intresse för damfotbollen hittar dit och att man inte lyckas locka större publik.