Athletic – FC Barcelona 1-2

Dagens spanska seriefinalen mellan Athletic Club och FC Barcelona slutade i 1-2 ett regningt Bilbao. Det var inte ett resultat som alls speglade matchbilden men en mycket fin seger för Barcelona som nu har skaffat sig ett mycket starkt grepp om ett nytt guld.

Athletic rivstartade i första halvlek och radade upp heta målchanser under de inledande minuterna. Laget fick också utdelning när Irene Mutua nickade in 1-0 i den sjunde minuten i röran i Barcelonas straffområde. Barcelona anfallsspel var omständigt, långsamt och ineffektivt och laget skapade inte en enda riktigt farlig målchans under första 45. Athletic-spelarna hade mer energi i allt de företog sig och 2-0 var närmre än en kvittering i första halvlek.

Barcelona kom ut lite piggare i andra halvlek och kvitteringen kom också tidigt när Vicky Losada satte 1-1 med lagets första skott på mål bakom ett lite passivt hemmaförsvar. Efter målet tog Athletic över spelet totalt och gick för seger och man var också nära att ta ledningen vid flera tillfällen. När laget tryckte på framåt öppnades dock ytor bakåt och Vicky Losada kopierade sitt första mål och satte segermålet 1-2 med lagets andra skott på mål i slutet av matchen. En vild jakt på kvittering följde men Barcelona lyckades hålla undan.

En mycket tung förlust för Athletic (21 poäng) som halkar ner till tredje plats i tabellen med fyra poäng upp till serieledande Barcelona (25 poäng),  och dessutom med en match mer spelad. Ny tvåa, tre poäng bakom Barcelona, är Valencia (22 poäng) vars satsning nu börjar ge utdelning i tabellen. Atlético Madrid (20 poäng) och Levante (20 poäng) har också häng på toppen.