Atlético Madrid – Athletic Club 2-0

Atlético Madrid vann det viktiga toppmötet mot Athletic Club med 2-0. Spelmässigt speglade det kanske inte matchen men det är som vanligt flest mål som vinner. Hemmalaget bjöd på stabilt försvarsspel och var också laget som lyckades skrapa fram flest heta chanser.

Athletic inledde annars matchens klart starkast och dominerade i första halvlek. Laget har dock fortsatt väldigt svårt att omsätta sitt spelövertag och fina spel i målchanser. Andra halvlek var spelmässigt jämnare och Atlético började till skillnad från motståndarna på allvar hota framför mål. Rocío Gálves skickade in 1-0 efter en hörna halvägs in i andra halvlek och lagkaptenen Amanda Sampedro nickade in 2-0 i slutet av matchen.

Resultatet innebär att Atlético Madrid efter 12 omgångar går upp på 27 poäng, lika många som Athletic Club i kampen om den andra Champions League-platsen bakom Barcelona. Barcelona har visserligen också 27p, men två matcher färre spelade. Valencia kan också gå upp på 27p vid seger på söndagen. Nästa helg väntar en ny toppmatch när Athletic på bortaplan ställs mot serieledande Barcelona.

Matchens 5 främsta
Det var lagens defensiva pjäser som imponerade mest denna gång och det var lite av mittbackarnas match.
1. Irene Paredes (Athletic) – På nytt en oerhört bra match av Irene Paredes i mittförsvaret och hon var matchens gigant. Stark och smart läste hon och stoppade de flesta av Atléticos anfallsförsök.
2. Marta Carro (Atlético) – Motsvarigheten hos Atlético är Marta Carro och hon var nästan lika dominant i hemmaförsvaret.
3. Rocío Gálves (Atlético) – Mittbackskollegan växte i defensiven i andra halvlek där hon också satte det viktiga ledningsmålet.
4. Maite Lizaso (Athletic) – Ny stark match som bollvinnare på gästernas mittfält.
5. Vanesa García (Atlético) – Högerbacken hade bra koll på sin kant och stod för en hel del viktiga brytningar.