Avaldsnes – LSK 0-2

Svensklaget Avaldsnes IL kunde inte störa de norska serieledarna från Lillestrøm utan föll med 0-2 hemma. Ett klart bättre passningsspel av bortalaget LSK Kvinner var segerreceptet. Isabell Herlovsen avgjorde matchen med ett mål i vardera halvlek.

Ingen av svenskorna (Klinga, Söberg, Hellenberg, Dahlkvist i Avaldsnes och Löfwenius i LSK), som alla var med från start, utmärkte sig över övriga på planen utan stod för relativt anonyma insatser. Lisa Klinga tvingades utgå med en armskada i andra halvlek.

Brasilianskan Debinha klart bäst i Avaldsnes medans trio Sherijda Spitse, Emilie Haavi och Herlovsen var dominanta i bortalaget. LSK behåller serieledningen, två poäng före Stabæk. Avaldsnes är nu långt efter på sjätte plats. Serietrean Røa tappade viktiga poäng hemma mot jumbon Grand Bodø (1-1) och är nu sex poäng efter.