Även Kopparbergs/Göteborg FC utslaget


Tappert kämpat, men Arsenal var för stabila för Göteborg den här gången.

En första halvlek med ganska jämnt spel där Göteborg hade den allra bästa chansen. Sara Lindén sköt ett långskott i ribban, returen fångade Christen Press upp men målvakten lyckas få fingrarna på bollen och den går i ribban igen. I övrigt en chansfattig halvlek med mycket ställningskrig på mitten där Arsenal hade något bättre bollkontroll och Göteborg slarvade lite i passningsspelet.  Christen Press hade ytterligar ett mycket bra läge men sköt över.  Arsenal anföll med mycket folk och skapade stundtals oro.

I andra halvlek försökte Göteborg trycka på framåt, men fick aldrig det riktiga trycket mot Arsenals mål. Arsenal höll sig lugna och spelade runt bollen bra. När Göteborg bytte in fler offensiva spelare var det snarare Arsenal som fick de hetaste chanserna och man hade bl.a. en frispark i ribban. I sista minuten lyckades Jane Törnqvist tillslut få in bollen när Göteborg satsade allt framåt, men för sent. Sett över två matcher får det dock ses som klart rättvist att Arsenal går vidare.

Bäst i Göteborg var Lisa Ek, Sara Lindén och Catrin Johansson.  Det märks att amerikanskorna är inte riktigt samspelta med laget och de kom ofta fel i positionerna, framför allt Ingrid Wells. Johanna Almgren saknades verkligen på högerkanten och hennes fina samarbete med Marlene Sjöberg. Anita Asante gjorde ett bra jobb i defensiven men Arsenals innermittfältare är väldigt säkra med bollen. Linnea Liljegärd såg pigg ut i sitt inhopp.

 

Göteborg:

Sara Lindén – Christen Press

Lisa Ek – Anna Ahlstrand –  Anita Asante – Ingrid Wells

Catrin Johansson – Jane Törnqvist – Stina Segerström – Marlene Sjöberg

Kristin Hammarström

 

Arsenal:

Danielle Carter – Kim Little – Ellen White

Steph Houghton  -Katie Chapman – Jayne Ludlow

Niamh Fahey – Ciara Grant – Gilly Flaherty –  Alex Scott

Emma Byrne