Bad Neuenahr och Kulig borta, Duisburg och Sindelfingen kvar


För några dagar sedan blev det klart att SC 07 Bad Neuenahr tvingas dra sig ur Frauen-Bundesliga p.g.a. ekonomiska problem. Det är andra året i rad som en klubb tvingas lämna serien av ekonomiska orsaker, förra året var det SV Hamburg. Flera av Bad Neuenahrs spelare är nu säkert hett villebråd bland övriga klubbar men några har redan hunnit lämna, bl.a. Almuth Schult, Peggy Kuznik (båda Wolfsburg) och landslagets Leonie Maier (Bayern München). Toppskytten Célia Okoyino da Mbabi har ännu inte presenterats för någon ny klubb även om det ryktas om FFC Frankfurt och PSG. Skickliga mittfältaren Patricia Hanebeck hade tänkt spela för Bad Neuenahr nästa säsong, återstår att se var hon hamnar nu. Lagets nya zeeländska anfallare Sarah Gregorius är en annan spelare som nog är intressant för många andra klubbar.

Bad Neuenahrs plats i ligan tas istället av VfL Sindelfingen som alltså får stanna kvar trots att de hamnade på nedflyttningsplats. Laget har redan i år haft det tufft både sportsligt och ekonomiskt och kommer äkerligen få det tufft även nästa år då man redan hunnit tappa flera nyckelspelare. Laget med den mest omskrivna ekonomiska situationen under våren har har dock varit de tidigare Europamästarna FCR Duisburg. Det står nu dock klart att laget har lyckats skaffa fram de pengar som behövdes för fortsatt spel i högsta serien.

En som troligen inte spelar i högsta serien nästa år är Frankfurts landslagsmittfältare Kim Kulig som har fått det dystra beskedet att hon måste vila från fotbollen i ett helt år p.g.a. av sin knäskada. Det stod redan klart att hon inte skulle komma med till EM men nu väntar alltså en riktigt lång rehab för tyskan som även missade hela säsongen 2011/12 p.g.a. skada.