Bayern München – Wolfsburg 3-0


frauen_bundesligaBayern München tycks ha hittat formen ordentligt efter en halvknackig säsongsinledning. Seger över Frankfurt senast och idag besegrade man oväntat starka Wolfsburg med klara 3-0. Två mål av vassa Lena Lotzen i första halvlek och ett av schweiziskan Vanessa Bürki i andra säkrade segern. För Wolfsburgs del var det säsongens första förlust och ineffektiviteten man visat framåt i de senaste matcherna har börjat straffa sig.

Frauen-Bundesliga har nu kommit halvvägs in i säsongen och tack vare de tippade topplagens poängförluster på senare tid så har det tätnat lite i toppen. Det kändes ett tag som att Wolfsburg bara skulle springa hem titeln med den form man visade, men laget är uppenbarligen inte oslagbart. Frankfurt har hittills varit en stor besvikelse och främst offensiven har varit otroligt blek. Laget äger oerhört mycket boll i matcherna men någon riktigt effektiv målskytt har man inte i år heller.

Turbine Potsdam imponerar däremot. Trots stora skadebekymmer har man en förmåga att att lyckas vinna matcher. Man har en effektivitet just nu som borde göra Frankfurt och Wolfsburg rejält avundsjuka. Framförallt har man en Yuki Ogimi  i fortsatt glimrande form. Antonia Göransson har fått gott om speltid, oftast på höger mittfält, och har också gjort en del mål.

Duisburg har som väntat halkat efter rejält efter sina ekonomiska bekymmer och har inte en trupp som kan utmana topplagen. Freiburg är en positiv överraskning så långt även om man inte kommer kunna utmana om någon ligatitel. Nykomlingarna Gütersloh och Sindelfingen har det som väntat tufft och det skulle överrraska mig mycket om något av lagen lyckas hänga kvar.

Skytteligan
12  Yuki Ogimi (Potsdam)
Conny Pohlers (Wolfsburg), Mandy Islacker (Duisburg)
8  Genoveva Añonma (Potsdam), Sarah Hagen (Bayern München)
6  Alexandra Popp (Wolfsburg), Lena Lotzen (Bayern München), Fiona O’Sullivan (Freiburg)
5  Antonia Göransson (Potsdam), Zsanett Jakabfi (Wolfsburg), Sandrine Bretigny (Frankfurt), Martina Müller (Wolfsburg), Kerstin Garefrekes (Frankfurt), Lena Goeßling (Wolfsburg), Juliane Maier (Freiburg)