Becky Edwards åter till Kristianstad


15/8 :Den 26-åriga amerikanska mittfältaren Becky Edwards återvänder till Kristianstads DFF på lån, det meddeler hennes nuvarande klubb Houston Dash idag. Hon representerade KDFF säsongen 2012 och kommer snart ansluta till klubben igen då Houston missade slutspelet i NWSL.

En mycket bra värvning men jag hoppas att det är ett lån som inte kostar klubben många kronor (eller helst ingenting och enligt bloggen Vindsrummet så gör det inte heller det), annars känns det inte som ett särskilt smart drag i dagsläget med tanke på klubbens ekonomiska situation. Man riskerar ju inte direkt att åka ur serien av några andra skäl än de ekonomiska.

Tränare Elisabet Gunnarsdottir om den ekonomiska situationen

18/8 En liten uppdatering: Anledningen till att Becky Edwards ”inte kostar något” är att Sif Atladóttir är sjukskriven resten av säsongen och man kan använda pengarna från hennes lön till att täcka kostnaderna för Edwards. Inte helt oväntat dök det upp en del kritik för det beslutet då man ju istället kunde lägga pengarna på att betala av skulder. Det tycks ändå vara posotiva tongångar i kampen om att lösa krisen.  
Läs mer i Kristianstadbladet  ”Provocerande av en klubb i kris”  ”KDFF försvarar lånet: Kostar inget extra”.

,

4 svar till “Becky Edwards åter till Kristianstad”

  1. Kul att de flesta Damallsvenska lagen verkar fortsätta satsa men man får ju samtidigt hoppas att det sker inom de ekonomiska ramarna. Själv är jag ju t ex lite fundersam till var mitt lag LFC fått resurserna ifrån att värva in etablerade spelare under uppehållet men då klubbledningen bortsett säsongen 2012 visat att man kan hålla i pengarna så väljer jag att lita på att satsningen är ansvarsfull.

    Annars blev det ju idag klart att LFC:s viktigaste offensiva spelare Pernille Harder fortsätter de närmaste två säsongerna vilket ju känns hur viktigt som helst för både LFC samt Damallsvenskan som helhet då hon ju är en av seriens skickligaste och mest underhållande spelare enligt mig.

  2. Det säger väl sig självt att hon kostar pengar. Tror inte hon t ex betalar flygresan över själv, där har klubben ett utlägg på 10.000 kr. Jag tror heller inte att hon kommer att betala sina måltider…där lägger klubben ytterligare 10-12.000 kr. Lite fickpengar/lön på 10.000 kr/månad och vips är KDFF uppe i 40-50.000 kr. Känns som om KDFF länge har varit ett Tyresö i miniatyr…! Bara att komma med ett lån/nyförvärv när man är skyldig en miljon är skamligt!

  3. Någon kostnad borde väl ändå KDFF ha för Atlasdottir under hennes sjukfrånvaro? Sjuklön (visserligen under begränsad tid) etc?