Björn och Banusic till Eskilstuna


Eskilstuna United kallade idag till presskonferens och presenterade två nyförvärv. Det handlar om två av de kap jag skrev om i förra veckan. Två av  Sveriges största talanger, Marija Banušić och Nathalie Björn, representerar klubben 2016. Mycket bra värvningar och spännande att följa deras utveckling i Eskilstuna.

18-åriga Nathalie Björn har haft en bra säsong i AIK trots degradering, och visat att hon redan nu hör hemma i Damallsvenskan. En stark insats i EM med F19-landslaget där det blev guld. Tekniskt skicklig mittback i landslaget, mest ytterback i klubblaget 2015. Kan säkert bli ett alternativ på flera positioner även i United.

20-åriga  Marija Banušić har haft en lite småtung säsong med väldigt lite speltid i Chelsea. Hon har annars det senaste året varit på gränsen till A-landslaget. Anfallare med fin teknik och riktigt vasst skott. Kommer säkert dunka in en och annan frispark. Känns också som att hon kan komplettera snabba och hårt arbetande duon Mimmi Larsson och Olivia Schough bra i Uniteds offensiv.

Kommentarer på Uniteds hemsida

,

Ett svar till “Björn och Banusic till Eskilstuna”

  1. Som jag sagt förut så är det där 2 ganska vågade värvningar, möjligen kan björn bli en yttermittfältare, men icke någon back!