Breiðablik säkrade titeln

Det såg ut som om Þór/KA skulle hålla isländska ligan vid liv ända in i sista omgångn men Breiðablik vände underläge 1-0  till 1-2. Med en omgång kvar har man nu ointagliga fem poäng till godo på regerande mästarna Stjarnan och mesta mästarna Breiðablik säkrade sin 16:e titel, den första sedan 2005.
1-0 Lillý Rut Hlynsdóttir 25′, 1-1 Telma Hjaltalín Þrastardóttir 47′, Fanndís Friðriksdóttir 62′

Laget visade dock inga mästartakter i första halvlek där man såg ganska tafatta ut i den tuffa motvinden vilket gjorde att hemmalaget kunde ta en välförtjänt ledning.

I medvinden i andra halvlek fick man dock in kvitteringen direkt och kunde sedan dominera matchen och fick även ganska rättvist in segermålet. Klara Lindberg spelade hela matchen på topp för Þór/KA  och var nära att kvittera i slutskedet av matchen.

Breiðablik har den enda truppen i serien som endast består av isländska spelare och laget byggs kring landslagsspelare på diverse nivåer inklusive lagkaptenen Rakel Hönnudóttir och skyttedrottningen Fanndís Friðriksdóttir från A-landslaget..Stor del i framgången ligger också i att den tidigare lite darriga baklinjen har förstärkts med rutinerade duon Málfríður Erna Sigurðardóttir och Hallbera Gísladóttir.

Matchens 5 främsta
1. Svava Rós Guðmundsdóttir (Breiðablik) – Hade stor del i lagets vändning när hon gång på gång anfall och fick in bollen i och runt straffområdet från sin högerkant.
2. Telma Hjaltalín Þrastardóttir (Breiðablik) – Stod för den viktiga kvitteringen i inledning av andra halvlek med ett snyggt skott letade sig in i bortre krysset.
3. Kayla Grimsley (Þór/KA) – Kreatören på hemmalagets mittfält låg som vanligt bakom mycket av lagets anfallsspel.
4. Sonný Lára Þráinsdóttir (Breiðablik) –  Har i år bara släppt in fyra mål och var stabil i matchen och gjorde en snygg och viktig räddning i slutsekunderna.
5. Lillý Rut Hlynsdóttir (Þór/KA) – Stabil försvaret och farlig i offensivt straffområde där hon satte ledningsmålet i först ahalvlek.