Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Brianne Reed till Eskilstuna m.m.

Amerikanska försvararen Brianne Reed kom till Kvarnsveden i somras och kommer att spela i damallsvenskan även 2018. Hon följer nämligen med tränaren Jonas Björkgren till Eskilstuna United, det skriver Eskilstuna-Kuriren idag. En bra värvning, jag tycker hon gjorde en bra höst trots Kvarnsvedens degradering. Resolut i sin spelstil och trygg med bollen också då lite extra finess med sina voltinkast. Hon blir ett bra alternativ som mittback eller vänsterback i Uniteds backlinje.

Från Elitettan noteras idag att Emelie Almesjö flyttar tillbakla till Uppsala för spel med IK Uppsala nästa säsong. Hon har ju allsvenskt förflutet i just Eskilstuna United men kommer närmast från Mallbacken. Se klubbens hemsida. Ytterligare en fin värvning presenterades idag då även mittfältaren Amanda Östervall återvänder till Uppsala.

Jag hade hoppats få se KIF Örebros mittback Marina Pettersson-Engström i Elitettan eller Damallsvenskan även nästa säsong men hon har valt spel i Rynninge IK i division 1. Se klubbens hemsida.


Silly Season-översikt: DamallsvenskanElitettan

Ett svar till Brianne Reed till Eskilstuna m.m.

  1. The Observer says:

    Då kan man väl gissa att Pettersson-Engström trappar ner och har släppt alla tankar på landslaget förstås. Att Dahlkvist opererar sig är kanske vältajmat. Kanske hade hon det redan i tankarna när hon öppnade för att stanna i KIF Örebro men också i någon annan roll än spelare. Och har hon verkligen tänkt satsa för att komma tillbaka till landslaget är det väl klokt att göra den satsningen smärtfri.

    Annars vill det till att det värvas friskt de närmaste veckorna. När jag kollade läget för DA-lagen från din lista 18 december (kontrakterade spelare) saknades 45 spelare totalt för att nå upp till 20 per lag, medan 72 spelare var oklara. Sedan dess har det ju redan hänt en del.