Bristol Academy – FFC Frankfurt 0-5


Det var som väntat stor klasskillnad på Bristol Academy och FFC Frankfurt i den första kvartsfinalen som slutade 0-5. Frankfurt behövde inte ens gå för fullt för att totalt dominera en mycket ensidig match.

Bristol Academy har inför säsongen tråkigt nog lyckats göra sig av med nästan hela stommen i laget trots att  den största matchen i klubbens historia stod för dörren. Det syntes och man var under matchens gång aldrig i närheten att hota Frankfurts mål.

Man försvarade sig dock bra inledningsvis och gjorde det enda rätta, backade hem med hela laget för att hålla tätt och satsa på kontringar. Man maldes dock sakta men säkert ner av Frankfurt som efter att Verónica Boquete satt 0-1 (35′) fortsatte att göra mål med jämna mellanrum.

0-2 (45′) Bianca Schmidt via hemmaförsvarare, 0-3 (66′) Dzsenifer Marozsán,  0-4 (78′) Mandy Islacker, 0-5 (81′) Kerstin Garefrekes. Siffrorna kunde ha varit betydligt större om Sasic, Laudehr och Garefrekes hade varit lite hetare i straffområdet.

Matchens 5 främsta
1. Dzsenifer Marozsán (FFC Frankfurt) – Hade gott om tid på sig att leverera sina läckra passningar, och det gjorde hon verkligen. Hennes precisa passningar, lyftningar, inspel och inlägg var matchens behållning. 
2. Bianca Schmidt (FFC Frankfurt) – Ytterbacken spelade närmast som högerforward och var konstantspelbar på sin kant där hon levererade en rad fina inlägg och inspel. 
3. Verónica Boquete (FFC Frankfurt) – En matchbild som även passade Veró alldeles utmärkt med gott om utrymme för fin teknik. 
4. Jessica Fishlock (FFC Frankfurt) – Satte stopp för alla Bristols anfallsförsök redan på mittfältet.
5. Mary Earps (Bristol Academy) – För att hon höll spänningen kvar i matchen en stund i alla fall med en fin första halvlek som bl.a. innehöll en straffräddning. Hennes brister i luftrummet exponerades i slutet av matchen.