Bristol Academy – Liverpool 3-4

wsl8Det var inte bara i Sverige det spelades seriefinal idag utan även i England. Serieledande Bristol Academy tog emot tvåan Liverpool som med resultatet 3-4 tog över serieledningen. En underhållande och svängig match som Liverpool till slut ganska rättvist lyckades vinna trots att lagets för dagen osäkra målvakt Sarah Quantrill skänkte bort ett par mål bl.a. hemmalagets första mål som inledde målfesten.

Louise Fors, som inte gjorde någon toppmatch senast, var klart bättre för Liverpool ikväll, främst i första halvlek, och hade stor del i segern. Hon satte stensäkert den aningen billiga straffen som betydde kvittering till 1-1 i första halvlek. Hon lade också hörnan som till slut träffade en ovetande Nicole Rolser i huvudet till 1-2 på övertid i första halvlek. Liverpool gick fram till 1-3 genom ett dunderskott av tidigare Kristianstad-spelaren Katrin Ómarsdóttir men Bristols spanska anfallare Laura del Rio och Natalia Pablos tog laget tillbaka in i matchen med två snabba mål till 3-3. En tredje spanjorska, Keka, fick debutera för Bristol ikväll. Det var till slut ändå Liverpool som fick sista ordet när lagkapten Gemma Bonner dunkade in 3-4 med några minuter kvar att spela..