Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Carlén klar för Linköping

Det har ryktats om det en tid nu och nu är det officiellt (se klubbens hemsida) att Hilda Carlén spelar i Linköpings FC nästa år. 26-åringen har varit en av damallsvenskans bästa och jämnaste målvakter de senaste åren och också blivit given två bakom Hedvig Lindahl i landslaget. Jag har ofta berömt hennes vassa reflexer men hon har utvecklat alla delar av sitt spel och blivit en ganska komplett målvakt.

Hon kommer ju närmast från Piteå och ryktena sähger ju också att Linköpings nuvarande förstemålvakt Cajsa Andersson kommer göra motsatt resa och flytta till just Piteå IF. Igår blev det ju alltså officiellt att Claudia Neto lämnar och allt talar väl för att även Jonna Andersson och Kristine Minde snart presenteras av nya klubbar.

Uppd. Piteå IF meddelade senare under dagen på sin hemsida att Cajsa Andersson har skrivit på ett kontrakt på 1 +1 år med klubben. Intressant att följa Anderssons utveckling i Piteå.

2var till Carlén klar för Linköping

  1. The Observer says:

    Carlén guldsugen och nyutexaminerade Andersson jobbsugen? Stannar andremålvakten i LFC Haglund nu när hennes tidigare klubb Lidköping gått upp i Elitettan? Bättre i LFC trots mer speltid i Lidköping?

  2. Hans says:

    Hanna Terry klar för LB07 enligt Sydsvenskan