Carlén och Hammarlund till Piteå


Piteå IF värvar målvakten Hilda Carlén från Hammarby IF som ersättare till australiensiskan Lydia Williams. Hon är 22 år gammal och spås allmänt som en framtida kandidat för A-landslaget och har en rad flicklandskamper på olika nivåer i bagaget. Hon lämnade inför den här säsongen LdB FC Malmö för Hammarby i Elitettan för att få mer speltid. Kul att hon åter kommer tillhöra en damallsvensk klubb. Särskilt nu när det råder lite målvaktsbrist för landslaget är det bra att fler av de stora talangerna får chansen i högsta serien.

Till Piteå IF flyttar också Linköpings Pauline Hammarlund. 19-åriga Hammarlund har också hon en rad flicklandskamper bakom sig och debuterade för Tyresö FF i Damallsvenskan redan 2010. I Tyresö fick hon nöja sig med inhopp och först i år med flytten till Linköping fick hon spela matcher från start. En hårt arbetande anfallare som förhoppningasvis utvecklas vidare och får målskyttet att lossna i Piteå.

Det står också klart att isländska vänsterbacken Hallbera Gisladóttir lämnar efter två år i klubben men det är oklart var hennes karriär fortsätter. Klubben skriver idag på sin hemsida att June Pedersen, Lena Blomkvist, Emelie Lövgren, Faith Ikidi, Francisca Ordega, Lotta Ökvist, Josefin Johansson, Hanna Pettersson, Ronja Aronsson samt dagens två nyförvärv är klara för 2014.

,