Champions League – lottning 8-delsfinal


Så här spelas 8-delsfinalerna i UEFA Women’s Champions League. Matcherna spelas 31 oktober/1 november med retur 7-8 november.

Apollon LFC (Cypern) / Torres (Italien) –  Olimpia Cluj (Rumänien) / SV Neulengbach (Österrike)

Birmingham City LFC (England) / ASD Bardolino Verona (Italien) – MTK (Ungern) / LdB FC Malmö (Sverige)

Glasgow City (Skottland) / Fortuna Hjørring (Danmark) – ŽFK Spartak Subotica (Serbien) / Kopparbergs/Göteborg FC (Sverige)

Unia Racibórz (Polen) / VfL Wolfsburg (Tyskland) – BIIK (Kazakstan) / Røa IL (Norge)

SFK 2000 Sarajevo (Bosnien) / Sparta Prag (Tjeckien) – ADO Den Haag (Holland) / FC Rossiyanka (Ryssland)

Stjarnan (Island) / Zorkiy (Ryssland) PK-35 (Finland) / Olympique Lyon (Frankrike)

FC Barcelona (Spanien) / Arsenal LFC (England) – Standard Liège (Belgien) – Turbine Potsdam (Tyskland)

Stabæk Fotball (Norge) / Brøndby (Danmark)FC Zürich (Schweiz) / FCF Juvisy (Frankrike)

Även i 8-delsfinal bra lottning för svensklagen som slipper de allra bästa tyska och franska lagen. Både Göteborg och Malmö är favoriter att nå kvarsfinal även om det blir avsevärt mycket tuffare motstånd än i 16-delsfinalen. Inget av de övriga nordiska har någon lätt väg till kvartsfinal men vinnaren av Stabæk och Brøndby har absolut chansen mot troliga 8-delsmotståndarna Juvisy. Även Fortuna Hjørring kan skrälla mot ett i år ojämnt Göteborg. Sofia Jakobssons ryska lag Rossiyanka och regerande mästarna Lyon är nog mycket nöjda med lottningen och vägen till kvartsfinal ligger öppen för dem. Förra säsongens båda semifinalister Arsenal och Turbine Potsdam kommer troligtvis mötas redan i 8-delsfinal.

Inför kvartsfinallottningen senare i höst finns det en riktig drömlottning och det är segraren från 8-delsfinal 1. Alltså något av lagen Apollon LFC , Torres, Olimpia Cluj och SV Neulengbach. Värt att notera att Neulengbach precis som de senaste åren fått en ganska bra lottning och har god chans att ta sig hyfsat långt i turneringen. De senaste årens resultat för laget gör att Österrike nästa år har två lag i turneringen på Norges bekostnad. Österrikiskornas lottning i år gör alltså att de kan förstärka den positionen och försvåra för Norge att ta tillbaka sina två platser de kommande åren.