Chelsea eller Birmingham City?

Samtliga de tre engelska topplag Chelsea, Birmingham City och Liverpool spelade på fredagskvällen bortamatcher. Efteråt ser det ut som att endast två av dem är kvar i guldstriden.

Arsenal tog emot Chelsea i ett viktigt derby. En fartfylld, jämn och underhållande första halvlek bjöd på fyra mål som dock ofta kom till på misstag snarare en fantastiska fotbollsprestatiopner. I en lugnare andra halvlek ytterligare ett misstag bli ödesdigert. Rutinerade Arsenal-målvakten Emma Byrne snedsparkade en tillbakapassning rakt på motståndaranfallare. Sydkoreanskan Ji So-Yun gjorde inget misstag och skickade in segermpålet 3-2.  Arsenal kan nog därmed glömma att man ska nå en av de två Champions League-platserna.

Liverpool spelade troligtvis bort sina chanser att försvara sin titel när man idag spelade 2-2 i derbyt mot Everton. Fjolårstvåan Bristol Academy kunde inte stå emot Birmingham City och föll med 1-3. Birmingham City är därmed i högsta grad fortsatt med i guldstriden.

14 omgångar ska spelas och Chelsea får nog sägas ha det mest gynnsamma spelschemat:
Chelsea: Notts County (b), Everton (h), Manchester City (b)
Birmingham City: Everton (b), Liverpool (h), Manchester City (b), Notts County (h)
Liverpool: Birmingham City (b), Arsenal (b), Bristol Academy (h)